Bez srama 24 pregleda 07. siječnja 2016.

Poruku Ornele Vištice svaka djevojka mora pročitati!

Ornela Vištica

Potaknuta neprimjerenim fotografijama djevojaka, Ornela je odlučila reagirati i svima otkriti gdje se "skriva" ljepota...

Pod pritiskom "pravila" koja im nameću društvene mreže, brojne tinejdžerice pokušavaju "uhvatiti korak" s njima i stvoriti dojam da su odraslije nego što to ustvari jesu.

Potaknuta njihovim neprimjerenim fotografijama, mlada glumica Ornela Vištica (27) osjetila je potrebu obratiti se svim djevojkama koje prate njezin rad, ali i Facebook profil. Između ostalog, u svojoj poruci otkrila im je i gdje se nalazi prava istinska ljepota.

Njezinu poruku prenosimo vam u cijelosti:

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene: 
Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto osjećam da moram reagirati za sve djevojčice koje eto gledaju tu i tamo moj profil. 
Prije nekoliko godina bila sam u srednjoj školi. Opća gimnazija. U razredu je naprosto sramotno bilo dobiti nižu ocjenu. Borili smo se kao lavice i lavovi tko će biti bolji. I tko će više novog ZNANJA i INFORMACIJA usvojiti! Nismo baš imali vremena za izlaske i dotjerivanja. Ispiti su se znali zaredati cijeli tjedan. Iz današnjeg pogleda svjesna sam koliko su neki profesori znali biti strogi prema nama. I danas sam im zahvalna na tome. Trebalo je sjesti i učiti satima. Moj razred je dugo godina imao najbolji prosjek u školi. Svatko od nas je bio najbolji u nečemu. Osvajali smo natjecanja. Većina kolega je danas uspješno završila svoje fakultete a neki još uvijek završavaju. Paralelno sa gimnazijom išao je kućni odgoj i Govornička škola.
Djevojčice moje drage, žudite da budete što bolje kao individue. 
Pazite koja glazba je baš vaš izbor, koji film gledate, što lajkate osvještavajte sebe i svoju socijalnu inteligenciju. I puno čitajte, učite, budite što bolje u školi. 
Učite kako se ponašati ovisno o situaciju, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite. Budite i rokerice i šminkerice ali nemojte zaboraviti biti male dame. 
Kvantitet nemojte da vas zamara nego kvalitet. ( količina ne,nego kakvoća )
Što znači pozdrav, zdravica, kako sjediti, kako jesti , kako govoriti i gdje i kada i kolikom glasnoćom, naravno što bliže standardu, kako se rukovati, kako se ponašati na ulici, restoranu, muzeju, kazalištu, klubu, gostionici, doma. Kako se odijevati ovisno o situaciji vremenu i prostoru...za sve to postoje pravila. ( Govornička škola )
Ne kažem da sam ih ja sve do kraja usvojila, ali trudim se. 
I dan danas me majka zna kritizirati i reći kako nisam pružila ruku starijoj susjedi i pitala je treba li pomoć...
Važno je stremiti ka lijepom i dobrom jer ste onda baš takvi. 
Lijepi. 

 

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene: ❤️Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto...

Posted by Ornela Vistica on Tuesday, 5 January 2016

Tvoja reakcija?