Bez srama 136 pregleda 18. studenoga 2016.

Prevario vas je dečko? Ovo su potezi koje ne smijete sada raditi...

Svađa
Dreamstime

Povrijeđeni osjećaji i pomiješane emocije mogu vas natjerati na potpuno pogrešne poteze...

Prekid veze sam po sebi je jako težak. Nije čak ni bitno jeste li vi ona osoba koja je ostavljena ili pak ona koja ostavlja... No, stvari su još gore nakon što vas partner prevari i tako pogazi vaše osjećaje, ali i povjerenje. Umjesto da smišljate kako ćete mu vratiti, psiholozi ističu kako morate ostati sabrani.

Štoviše, izdvajaju čak 6 ključnih  poteza koje tada NE SMIJETE napraviti:

1. Osveta

Ništa od nje. Nemojte trošiti energiju na to da cijelom svijetu objasnite o kakvom je gadu riječ i smislite osvetu koju će pamtiti cijeloga života. Osveta će vas držati u stanju negativnosti, spriječiti vas da krenete dalje sa svojim životom. Točnije, i sami ćete djelomično biti krivi što se nikako ne možete oporaviti od ovog bolnog prekida...

2. Nemojte se raspasti

Plakanje nije nužno loša stvar. No, nikako se ne smijete dovesti u situaciju da se potpuno izolirate od svijeta i danima plačete u svoja četiri zida. Prekid nikako nije najgora stvar u životu...

3. Drugi ne mogu donositi vaše odluke

Vjerojatno će gotovo svi iz vašeg okruženja imati neki savjet za vas, ali odluka o tome što ćete napraviti i hoćete li mu oprostiti mora biti samo vaša. 

4. Ne ignorirajte preljub

Odlučili ste ostati u vezi bez obzira na prevaru, ali ignorirate to što se dogodilo? Stručnjaci smatraju da je to loš potez jer će zatomljena bol zbor preljuba uzrokovati probleme. 

5. Više ništa neće biti isto

Preljub nepovratno mijenja odnos između partnera i to je normalno. Stvari neće biti kao prije, ali to nitko ni ne očekuje.

6. Nemojte zanemariti sebe

Nikada nemojte zaboraviti brinuti o samima sebi. Koliko god bolno iskustvo imalo negativan utjecaj na vas uvijek vam na prvom mjestu mora biti briga o psihičkom i fizičkom zdravlju, piše Zadovoljna.hr.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?