Bez srama 1405 pregleda 07. kolovoza 2018.

S 11 godina imala sam čak 75 kila

Pinterest

Marijeti (15) voljeni tata je umro kad je imala devet godina. Patila je od depresije, a tugu za njim liječila je hranom.

Donosimo potresnu priču o tinejdžerici kojoj je tata umro prerano, a ona je tugu pronalazila u hrani. 

Kad sam navršila 11 godina imala 75 kilograma. Doktori su mi neprestano govorili da moram pod hitno smršavjeti jer ću inače umrijeti. No za mene to ništa nije značilo. Iskreno, tad sam s vremena na vrijeme i poželjela umrijeti kako bi opet bila s omiljenim tatom. Moja tuga bila je neopisiva. Tata je umro kad sam imala devet godina. Pronašla sam ga kako leži nepomično u krevetu. To ružno sjećanje godinama sam pokušala izbrisati uz pomoć enormnih količina hrane koje sam unosila u svoje tijelo. 

Odjednom je shvatila da je najteža i najdeblja cura 

Bila sam u depresiji pa sam tugu pokušala nadomjestiti hranom. No hrana bi me učinila sretnom na pet minuta, a nakon što bih se prejela, osjećala sam se grozno. Moja mama je bila očajna. Svim me silama pokušala nagovoriti da potražim pomoć, no njezine su se riječi odbijale od mene. Sve dok se jednog dana nisam zgadila samoj sebi. Pogledala sam se u ogledalo i shvatila da sam najteža, najdeblja i najodvratnija tinejdžerica na svijetu. Shvatila sam da moram nešto poduzeti. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

Skinula je 17 kilograma i napokon se riješila bolesti

Uz pomoć mame otišla sam u privatnu polikliniku koja se nalazila izvan grada. Doktori i psiholozi odlično su me prihvatili, a ja sam uspjela sve šarmirati. Naime, ja sam inače generalno uvijek bila sretna osoba, no znala sam da bih bila još sretnija kada bi bila mršavija. Nakon sedam tjedana mukotrpnih treninga, zdrave prehrane i redovite psihoterapije uspjela sam skinuti 17 kilograma i riješiti se dijabetesa. Više se nisam osjećala kao ogromno čudovište. Bila sam ugodno iznenađena što sam pronašla formulu koja napokon funkcionira. 

Početak novog, sretnijeg života

Nisam se nikad ni gledala. Srećom, to je bio početak mog putovanja prema normalnoj težini. Na ljeto, iduće godine, naon deset mjeseci strogo režima i treninga, skinula sam još kilograma i osjećala sam se poput nove djevojke. Ovo je početak mojeg novog života. 

 | Autor: Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Hvala bogu da je ozdravila :o