Bez srama 1296 pregleda 25. siječnja 2018.

S ovih pet savjeta učenje više ne mora biti tlaka

Pixabay

Učenje ne mora biti problem. Učini najdosadniju aktivnost zabavnom!

Pismeni i usmeni ispiti znaju biti prava tlaka. Profesori su naporni i zadaju previše gradiva koje ne bi stigao naučiti ni Einstein. Vrijeme je da zaboraviš takav mindset i baciš se na prakticiranje savjeta koje ti donosimo u ovom članku!

via GIPHY

1. Uči s prijateljima

Učenje s prijateljima savršen je način da učenje bude zabavnije, a i da motivira lijenčine. Uvijek je dobro imati nekoga uz sebe tko će te motivirati i pomoći ako negdje zapne. Tako možete usporediti bilješke i rasporediti veliku količinu gradiva. 

via GIPHY

2. Napravi kutak za učenje

Sigurno postoji dio tvoje sobe koji si namijenio za učenje. Tvoj zadatak je da taj dio transformiraš u najugodniji kutak za učenje - puno svjetla, puno prostora, udoban stolac, šalica kave i, najbitnije, tišina. Od sad, taj kutak je mjesto u kojem vlada koncentracija i pozitivna vibra. 

3. Koristi šarene markere

Učenje je uvijek zanimljivije u bojama - preglednije je i ljepše izgleda. Kupi si markere u bojama, post it papiriće u različitim oblicima i bilježnice s originalnim dizajnom i nećeš moći dočekati da ih počneš koristiti!

4. Napravi pauzu

Dobro je napraviti kratku pauzu nakon svakog naučenog poglavlja. Glava ti neće biti pretrpana i učenje će ti biti lakše kada malo usporiš tempo. Sve stigneš ako si to dobro rasporediš.

via GIPHY

5. Nagradi se

Na kraju učenja, nagradi se sa čokoladom, novom majicom ili izlaskom. Mali poklon samom sebi nakon učenja motivirat će te svaki put kada budeš učio. Zato #treatyoself! 

via GIPHY

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • leoni98

    nagradi se!! :)