Bez srama 14 pregleda 17. rujna 2016.

Solo ste? Evo zašto je to odlično!

Cura
Dreamstime

Bolji su prijatelji, imaju više samopouzdanja, rade na sebi...

Odmah na početku treba istaknuti da ne postoji univerzalno pravilo za sve ljude. Ipak, terapeutkinja za veze iz Toronta, Jessica O'Reilly pronašla je 6 razloga koja dokazuju da je život samaca puno kvalitetniji od onih koji su u vezi.

SAMCI VIŠE IZLAZE
Slobodne cure i dečki imaju puno bogatiji društveni život i puno toga ulažu u njega. Često upoznaju nove ljude i trude se održati stara prijateljstva.

ODRŽAVAJU PRIJATELJSTVA
Za samce su karakteristična intenzivna i dugotrajna prijateljstva. Razlog tome je njihov trud koji ulažu, ali i činjenica da su jednostavno bolji prijatelji. Osobe koje su u vezi dobar dio svog slobodnog vremena posvećuju partneru pa njihova prijateljstva trpe. S vremenom dođe do zahlađenja odnosa i mnoga prijateljstva pucaju.

SAMOSTALNI SU
Parovi ovise jedno o drugome, organiziraju svoje slobodno vrijeme ovisno o drugoj osobi i za većinu problema se konzultiraju s curom/dečkom kako da ga riješe.
Za razliku od njih, samci znaju kako da sami kvalitetno provedu vrijeme i ne ovise o drugima. Probleme sami rješavaju što je povećalo njihovu samostalnost, a samim time i samopouzdanje. Osim toga, trude se raditi na sebi.

REDOVITO VJEŽBAJU
Istraživanja su pokazala da se samci puno više bave sportskim aktivnostima koje su ključne za ljudsko zdravlje. Iako veze imaju mnoge dobre strane, kao i onu teoriju da su dobar borac protiv depresije, čini se kako je samački život ipak još zdraviji. 
p.s. Samci se manje svađaju i tako čuvaju živce. ;)

PAZE NA PREHRANU
Poznato je da ljubav ide preko želudca pa nije ni čudno što se parovi često udebljaju tijekom svojih veza. Noći koje provedu zavaljeni pred televizorom s hrpom brze hrane možda zvuče idilično ali imaju loše posljedice na naše zdravlje. Cure i dečke koji "samuju" imaju više vremena pa se vole posvetiti i planiraju svojih obroka. Na taj način kontroliraju svoju težinu, zdravlje ali i jedan dio života.

ZDRAVIJI SU
Logično, kad pogledamo sve ove stavke iznad, dolazimo do zaključka da su samci često zdraviji od onih u vezama. To potvrđuje i najnovije istraživanje koje pokazuju da su osobe u vezama deblje, sezona gripe ne prolazi bez njihove posjete liječniku i još mnogo toga. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?