Bez srama 497 pregleda 20. rujna 2016.

Spavalica, kuler, šaljivac... Ove tipove svi imate u razredu!

Razred
Dreamstime

I sami pripadate jednoj od ovih skupina...

Svatko od nas poseban je na svoj način, ali morate priznati, lako bi se mogli svrstati u neke stereotipne grupe ljudi. Kako u životu, te grupe postoje i u svakoj školi, u svakom razredu...

Donosimo vam 7 grupa ljudi koje ćeš sasvim sigurno pronaći i u svom razredu.

1. Zgodni sportaš

Često izbiva s nastave i pola je škole zaljubljeno u njega, a ako i nije, on je uvjeren da jesu... Maksimalno je samouvjeren i lako ćete ga prepoznatljiv po "sportskoj eleganciji" koju fura. Drugim riječima, uvijek je u trenirki koja bi na svima grozno izgledala, ali na njemu je poput najskupljeg odjela.

Iako ga svi obožavaju, istovremeno ga i mrze u sebi, jer je on jedini tip u razredu koji može odgovarati kad mu to najviše odgovara i ostvaruje vrhunske rezultate uz minimalno učenja.

2. Štreber

Postoji mit da je nekad došao nepripremljen na nastavu, ali nitko nije siguran da se to zbilja dogodilo. Čak i onda kada se cijeli razred dogovori za zajednički izlazak, svi znaju da se on neće pojaviti.

Dok je to svima tlaka, on je jedini koji se zbilja nada da će biti izabran za predsjednika razreda.

3. Ulizica

On je redovito miljenik svih profesora, ali ga zato nitko drugi u razredu ne voli. Čak i u onim rijetkim trenutcima kad vas profesori odluče pustiti ranije, on će se sjetiti nekog besmislenog pitanja samo kako bi bio primijećen... 

4. Pospanko

Nitko ga ne doživljava previše, ali niti on ne doživljava druge jer je uvijek zauzet spavanjem. Pod odmorom, za vrijeme nastave... Nije bitno.

Ustvari je vrlo fascinantan lik jer nikome nije jasno kako netko može toliko spavati, a profesori su davno odustali od upozoravanja i jednostavo ga puštaju da radi po svome. Osim toga, ima sasvim solidne ocjene... Možda uči cijelu noć pa u školi nadoknađuje neprespavane sate? Tko zna...

5. Šaljivđija

Živi za to da bi što spretnije "spuštao" ljudima, a ne libi se povremeno "razveseliti" i profesore svojim dosjetkama. Profesori ni sami nisu sigurni je li im drag (jer i njih često nasmije) ili ga baš i ne vole... Jedno je sigurni, drugi učenici ga obožavaju!

6. Alternativac

Nezainteresiran je za ostatak svijeta i najčešće sjedi u zadnjoj klupi. Čini se kao ok lik, ali nikada nećete saznati kakav je jer se nema potrebu družiti s ostatkom razreda. Znate da je tu, nekada vas malo plaši "oblakom tišine" koji se nadvio nad njim, ali uglavnom ga ne doživaljvate previše.

7. Duh

Nerijetko se dogodi da zaboravite da uopće ne ide s vama u razred. U trenutcima kada se ne pojavi na nastavi lako moguće da uopće neće biti zapisan. Ne zato jer ga profesori vole, nego zato jer nitko nije primijetio da ga nema. Nikoga ne uznemiruje, ali ne želi niti da njega drugi uznemiruju. Glas mu čujete jedino kada mora odgovarati...

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?