Bez srama 16 pregleda 13. travnja 2016.

Svake godine sve bolji: Završio BrainoBrain festival

BraionoBrain
BrainoBrain

Održavno je još jedno natjecanje iz abakus mentalne aritmetike za klince do 14 godina

Brainobrain Europa je organizacija međunarodnih stručnjaka u obrazovanju i osposobljavanju djece. Ima više od 950 uspješnih franšiznih centara u 24 zemlje svijeta. 

Brainobrain program je podijeljen na 10 razina te je namijenjen djeci od 4 do 14 godina s ciljem potpunog razvoja mozga  i razvoja osobnosti. Tehnike koje se koriste u programu pomažu djeci izoštriti sposobnosti poput koncentracije, pamćenja, slušanja, vizualizacije i kreativnosti što samim time omogućuje brzo i učinkovito učenje.

Na natjecanju  je prisustvovalo 190 natjecatelja čija je pismena provjera uključivala 40 zadataka zbrajanja i oduzimanja polaznike nižih stupnjeva, te 60 zadataka množenja i djeljenja za polaznike viših stupnjeva, a trajala je svega 3 minute. Natjecatelji sa završenim 1. i 2 stupnjem Brainobrain programa su zadatke rješavala na sorobanu (japanska inačica abakusa), a djeca koja su završila od 3. stupanja programa pa na više su zadatke rješavala mentalnom aritmetikom.

Nakon dobrog provoda uz učenje, djeca su uz zabavne radionice i mađioničarsku predstavu primila svoje nagrade.

Zahvaljujući organizatoru Brainobrain Europa d.o.o., sponzoru Montana d.o.o. i donatorima Kala d.o.o. i Čoko Stark d.o.o. – Bananice i Konzum d.o.o. na zadovoljstvo svih natjecatelja završen je još jedan Brainobrainfest, te se nadamo da će i narednih godina proći s još većim interesom.

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?