Bez srama 2516 pregleda 09. rujna 2016.

Sviđa ti se, ali on je sramežljiv? Saznaj kako uspjeti

Shy boy and girl
Dreamstime

Stalno se mota oko tebe i šalje ti signale, misliš da mu se sviđaš, ali on ne poduzima prvi korak. Vrijeme je da kreneš u akciju!

Dečki nas svojim ponašanjem znaju poprilično zbuniti. 

Sigurno si se našla u situaciji da ti neki dečko šalje signale da mu se sviđaš, ali ništa više od toga ne poduzima. Tada i ti postaješ nesigurna, pitaš se jesi li sve to umislila. Nakon nekog vremena uvjeriš se da jesi, a onda on opet nešto učini što poljulja tvoju novostečenu sigurnost. I tako u krug. Naporno, zar ne?

Ipak, moraš priznati da smo i mi cure često uvjerene da je poduzimanje prvog koraka rezervirano isključivo za dečke. To ne mora biti tako!

Sramežljivi dečki često šalju signale djevojkama koje im se sviđaju isključivo u nadi da će ih one shvatit i učinit prvi korak. Oni su po prirodi strašljivi i boje se razočaranja, pa se ne usude išta napraviti prije nego se uvjere da je i druga strana zainteresirana.

Donosimo ti pet savjeta kako da prepoznaš sramežljivka i njegove signale, a nakon toga ti jedino preostaje da kreneš u akciju! :) 

1.) Nervozan je u tvojoj blizini

Dopisujete se i sve je super. Ipak, kad se nađete u istom društvu, ne pada mu na pamet da progovori i izbjegava te na sve moguće načine. Na prvi pogled jasno je da je nervozan i to te zbunjuje, a ponekad se osjećaš i kao da si nešto krivo napravila. Stvari postanu još gore ako ostanete sami i tada najčešće "odmagli".

To samo znači da mu se jako sviđaš i da se boji napraviti išta što bi moglo ugroziti moguću buduću vezu. Vjerojatno se nada da ćeš uspjeti dešifrirati njegove signale i da ćeš biti dovoljno hrabra da mu prva priđeš.

2.) Često uhvatiš njegov sanjiv pogled

Već nekoliko puta si ga ulovila kako gleda u tebe, a kada to shvati brzinom svjetlosti skrene pogled. Kad nešto pričaš, on te pozorno sluša i ponaša se kao da je tvoj monolog najbitnija stvar na svijetu. Ipak, sva njegova inicijativa tu staje i opet, prvi korak prepušta tebi.

Upravo si dobila potvrdu da se ovom sramežljivku jako sviđaš! 

3.) Dugo je sam

Dok gotovo svi njegovi prijatelji imaju cure, on samuje. Presladak je i zabavan, mnoge cure bi rado bile s njim pa ne shvaćaš u čem je problem.

Moguće da je dugo sam jer je zaljubljen u neku djevojku, ali ne može skupit hrabrost da joj priđe i ustvari čeka da se dogodi čudo pa ona sve to sama shvati. 

Ako imaš sreće, ta djevojka si upravo ti. Ipak, nemoj se odmah zanositi zamišljanjem vaše zajedničke budućnosti. Razmisli šalje li ti još kakve signale i tek tada kreni u akciju.

4.) Njegovi prijatelji često te zadirkuju

Bingo! Svojim se prijateljima sigurno povjerio kako mu se sviđaš, a oni sad to iskorištavaju i stalno te zadirkuju. Upravo oni mogu ti otkriti je li zainteresiran za tebe i potaknuti te da učiniš prvi korak. 

Njegovo društvo pravi je izvor informacija. :)

5.) Obasipa te komplimentima

U onim rijetkim situacijama kada ga njegova sramežljivost ne paralizira, neprestano ti dijeli komplimente. Prvi će primijetiti tvoju novu frizuru, haljinu ili parfem. Stalno se mota oko tebe i imaš osjećaj da bi volio pokušati nešto više, ali se ne usudi. 

Ovo je način na koji on ispituje teritorij. Vjerojatno se nada da ćeš mu uzvratiti istom mjerom i biti hrabrija od njega. 

Pažljivo osluškuj što ti govori i promatraj kako se ponaša u tvojoj blizini. Sramežljivko će se teško odvažiti na prvi korak, a ako budeš njega čekala mogla bi propustiti priliku za ljetnu romansu. To ne želiš! 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?

Komentar/a

  • luana

    Ovo je zapravo pomoglo supp