Bez srama 16 pregleda 01. siječnja 2015.

Tata i mama rekli su mi da će se razvesti

Rastava braka
Facebook/screenshot

Kako da im bude dobro kad tata već godinu dana vara mamu s jednom ženom koja radi kod njega u firmi?!

P: Premda sam slutio da bi se takvo nešto moglo dogoditi, jer atmosfera u kući je već dugo loša, ipak se nisam nadao da će mi tata i mama priopćiti da se razvode.

To, naravno, nije do mene, rekli su, oni će mene uvijek voljeti, ali njima više nije dobro zajedno i krenut će svatko svojim putem. Kako da im bude dobro kad tata već godinu dana vara mamu s jednom ženom koja radi kod njega u firmi?! Već me htio s njom upoznati, ali meni to ne pada na kraj pameti. Ne želim je nikad ni čuti ni vidjeti. Ona je kriva što tata i mama više neće biti zajedno.

O: Ne trebaš se još sad zamarati novom partnericom tvog tate, niti si je dužan upoznavati. Kakvu god ona odigrala ulogu u tatinu životu, sigurno je da najprije nešto nije funkcioniralo između tvojih roditelja, a tek se onda pojavila neka druga osoba. Da su bili sretni zajedno, ni jedno od njih ne bi tražilo nekoga sa strane. Možda bi bilo bolje da se tvoj tata nije upustio u vezu s njom nego da je dao braku s tvojom mamom još jednu šansu, ali možda se ovakav rasplet jednostavno nije mogao izbjeći.

Razvod djeci pada još i teže nego roditeljima jer obitelj na kakvu su se naviknuli više nikad neće biti ista. Ali morat ćeš se nekako naviknuti na novonastalu situaciju te biti naizmjence s tatom i s mamom, kako se dogovorite. Najvažnija je njihova rečenica o tome kako su oni uvijek tu za tebe i kako će te uvijek voljeti. Znajući to, lakše ćeš prebroditi ovo teško razdoblje. 

Tvoja reakcija?