Bez srama 10 pregleda 30. srpnja 2016.

Tek mu je 8 godina, a za školske knjige zarađuje prodajući maline uz cestu!

Jovan Gajić

Vrijedni dječaćić sanja o izletu u obližnji grad, kupnji školske torbe, ali i vožnji obiteljskog Juga...

Pokraj ceste, na planini Manjači u blizini Banja Luke, svakodnevno sjedni dječak star svega 8 godina. Riječ je o Jovanu Gajiću koji svakoga dana prolaznicima nudi da kupe maline pa se mnogi potaknuti tim primjerom zaustavljaju i razgovaraju s njim.

Naime, Jovan je za Blic otkrio kako na taj način pokušava pomoći roditeljima i zaraditi novac za knjige za novu školsku godinu.

Jovan Gajić | Autor: M.Pilipović/R.A.S Srbija M.Pilipović/R.A.S Srbija

- Skupljam novac za knjige i za polazak u školu. Planiram kupiti i novu torbu, a mama je obećala da će me voditi u Banjaluku. Kaže da tamo ima svega za kupiti i vidjeti, a ja se tome radujem - objasnio je Jovan.

Ovaj odlikaš nedavno je završio drugi razred osnovne škole 'Petar Kočić' u mjestu Sitnica, a tijekom ljeta svakoga dana se budi ranom zorom. 

 - Ujutro ustajem oko šest, zalijevam malinjak, onda berem maline sa sestrom i iznosim ih pored puta. Tu imam drveni stolac, suncobran, bocu s vodom - rekao je.

Iako još mali, Jovan već razmišlja o budućnosti. Sanja o tome da ga tata nauči voziti Juga koji ponosno stoji ispred njihove kuće, ali volio bi da već sad zna voziti i traktor. Kako kaže, tako bi mogao zasaditi puno više malina i odvesti ih u obližnju Banja Luku gdje bi ih sigurno mogao više prodati.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?