Bez srama 235 pregleda 22. svibnja 2023.

Tri jednostavne metode koje garantiraju uspjeh vaše veze!

canva

Svi želimo imati dobre i kvalitetne odnose. No njih treba graditi i održavati, potrebno je uložiti određeni trud, baš kao i kod izgradnje doma. Kako bismo uljepšali dom u kojem živimo, potrebno je obojiti zidove, posaditi cvijeće te u prostor staviti detalje koji će unijeti mir i lijepu energiju.

Bez obzira što u vašem domu postoje daske koje škripe ili vrata ormarića koja se ne otvaraju, svejedno ga volite i osjećate da je to vaše utočište. Baš kao što se dom uređuje i zahtijeva ulaganje truda, tako i vaši odnosi s drugim ljudima traže vrijeme i posvećenost. Odnosi, posebno ljubavni, također vam poput doma mogu pružiti utočište, ukoliko ih njegujete.

Znate li kako uspostaviti jak i iskren odnos sa svojim partnerom te vezu u kojoj ćete se osjećati sigurno i sretno? Ne postoji jedan recept koji će svi koristiti, kao ni jedna vrsta veze u kojoj svi žele biti. Postoji više tipova veza, no mi vam donosimo tri savjeta i metode kako uspostaviti iskrenu i čvrstu vezu između partnera i vas.

 | Autor: Canva Canva

Ovo su tri jednostavne metode za stvaranje najbolje veze do sad:

1. Najuspješniji odnosi temelje se na zajedničkim vrijednostima

Svakodnevno ulazimo u odnose s drugim ljudima iz više različitih razloga: poslovnih, ljubavnih, prijateljskih, susjedskih... I svaki taj odnos stvara se na temelju zajedničkih ciljeva. No naše vrijednosti određuju način na koji ćemo doći do željenog cilja. 

Ukoliko razmišljate o poslovnom partnerstvu ili braku, proučite ideje o putu kojim želite ići vi te ideje o putu kojim želi ići vaš partner, poslovni ili ljubavni. Jesu li vam ideje i vrijednosti iste ili barem slične?

Uvjerenja koja imate o ljubavi, novcu, vjeri i ostalim bitnim temama i segmentima života mogu potaknuti radnje koje se možda neće svidjeti vašem partneru. Naravno, kompromisi moraju postojati. No, ukoliko ih je previše, mogu dovesti do obostranog nezadovoljstva i zaboravljanja cilja kojem težite.

Iskreni i snažni odnosi mogu se lakše izgraditi ako među partnerima postoji dogovor o stvarima koje su važne te ukoliko partneri dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve.

 | Autor: Canva Canva

2. Najkvalitetniji odnosi pomažu vam u unaprjeđenju vizije i ideja

Kakvu viziju života imate? Naravno, o vama ovisi hoćete li ju ostvariti. Međutim, pomoć vam dolazi s više strana. Od obitelji, učitelja, mentora, kao i od svih onih na koje utječe vaš rad te čije će povratne informacije pospješiti vaš napredak, poboljšanje i učinkovitost.

Odnosi u kojima ćete najbrže napredovati su s onim ljudima koji vas inspiriraju, pokreću i ponekad tjeraju na izazov. Ukoliko želite izvući maksimum iz tih odnosa, dopustite izazov i prihvatite odgovornost.

3. Obostrani doprinos u odnosu čini vezu uspješnom

Veza vas i vašeg partnera postaje jača svaki put kad jedno drugo saslušate, uputite lijepu riječ ili zagrlite. Osim davanja, sastavni dio veze je i primanje. Ukoliko samo jedan partner daje, odnos je nepotpun. Veza se gradi kad obje strane daju jednaki doprinos.

 | Autor: Canva Canva

Rast dolazi onda kada aktivno gradite odnose koji dobro utječu na vas te vaš život čine ljepšim. Što ste više truda uložili pri izgradnji doma, to ćete se više u njemu osjećati 'kao kod kuće'. Isto će se dogoditi i s odnosima s drugim ljudima, posebno onim ljubavnim, sve dok odnos nije jednostran. Naravno, doprinosi vezi nikada nisu 'jednaki', baš zato što ni ljudi nisu jednaki te svi pridonose na različite načine. 

Zajednička vizija važan je segment svakog iskrenog i ispunjavajućeg odnosa. Razgovori i iskustva koja ćete imati s ljudima u svojoj okolini tjerat će vas na rast i promjenu. To putovanje do cilja često je važnije od samog postizanja cilja.

YourTango navodi kako je jedan od najvažnijih aspekata čvrste i iskrene veze povjerenje koje gradite tako što cijenite druge te im pokazujete poštovanje.

Tvoja reakcija?