Bez srama 36 pregleda 16. siječnja 2017.

U karlovačkoj školi od sada se nose uniforme!

školarci
Dreamstime

Osim učenika sudjelovat će i učitelji...

Sigurno ste i sami čuli priče svojih roditelja kako su, dok su još oni išli u školu, sva djeca nosila uniforme. Čak i ako niste, imali ste prilike to vidjeti u brojnim španjolskim sapunicama koje su se prikazivale i u našim krajevima.

No, sada je jedna osnovna škola odlučila prva u Karlovačkoj županiji uvesti uniforme u školske klupe. Riječ je o Osnovnoj školi Barilović gdje će od ovoga polugodišta svi đaci tijekom nastave nositi plave majice s bijelim kragnama na kojima je našiven grb općine Barilović.

No, neće samo učenici škole od sada biti jednaki, već i učitelji koji su također dobili školsku odjeću koja se sastoji od tamnoplavih sakoa i polo majica također s amblemom općine.

Kako otkriva ravnateljica škole Vesna Car, školske uniforme uveli smo ne zbog toga da svi učenici budu isto odjeveni nego prvenstveno zbog toga da se roditeljima olakša financiranje djece. Ipak, školske uniforme učenici u OŠ Barilović nisu obvezni nositi, ali po njihovim dosadašnjim reakcijama da se zaključiti kako će ih ipak svi nositi.

Podsjetimo, učenici prvih razreda osnovne škole Antuna Mihanovića u Osijeku prije pet godina prvi su počeli nositi školske uniforme u Hrvatskoj, a u idućim godinama uniforme su dobili i svi učenici drugih, trećih, četvrtih i petih razreda.  Nadalje, osnovna škola Jurja Dalmatinca u Šibeniku prva je škola u Hrvatskoj koja je 2015. uvela školske uniforme za sve učenike.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?