Bez srama 110 pregleda 20. rujna 2016.

Učiteljica iz Jagodnjaka važnom porukom roditeljima oduševila Hrvatsku

Pismo
Facebook/ Anđelko Balaban

Poruka učiteljice ovoga puta upućena je roditeljima, a ne učenicima

Iako žele najbolje za svoju djecu, roditelji ponekad pretjeraju i rade prevelik pritisak djeci. Svjesna je toga i učiteljica 5b razreda iz Osnovne škole Jagodnjak, Milena Janković, čija je poruka za roditelje ubrzo preplavila internet.

Nastavnica matematike podijelila je roditeljima pismo jednog singapurskog ravnatelja, a na Facebooku ga je objavio načelnik općine Anđelko Balaban, oduševljen razrednicom svoje kćerke Ive.

 

"Dragi roditelji,

približava se vrijeme ispita. Znam da ste zabrinuti i želite da vaše dijete bude uspješno.

Volio bih, međutim, kada biste razmislili o tome da među djecom koja pristupaju ispitima ima budućih umjetnika kojima matematika možda neće biti bitna u životu.

Ima i budućih poduzetnika, kojima za uspjeh u poslu zaista nije bitna ni povijest, ni književnost.

Ima i budućih glazbenika kojima stvarno nikada neće trebati kemija.

Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo. Recite mu da je sve u redu, da ima pravo dobiti lošu ocjenu. Da je riječ samo o jednom ispitu, a da ga u životu čekaju puno važnije stvari u kojima će se dokazivati.

Recite mu, bez obzira koju ocjenu je dobilo, da ga volite i da ga ne osuđujete.

Molim vas, recite tako svojoj djeci i pratite kako će osvojiti svijet. ne dopustite da im jedan ispit ili jedna loša ocjena oduzmu snove i zanose. Recite im, na kraju, da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni.

Srdačno, Vaš ravnatelj''

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?