Bez srama 3354 pregleda 02. rujna 2018.

Ulaskom u srednju školu trebao bih znati ovo

Pinterest

JoomBoos novinar David Međurečan poslao nam je članak i osvojio cool poklon paket.

Ehh, svi vi koji krećete u srednjoškolske vode morali biste znati ovo!

Prvo i prvo što morate znati da srednja škola nije vrtić, te da je to jedna od ozbiljnih stepenica u životu.

via GIPHY

Najteži je početak, samim time kod odabira smjera u koji bi želio/la krenuti. Tu moraš biti siguran i posve odlučan, ne smiješ dopustiti da ti drugi biraju zanimanje i školu u koju ćeš se ti uputiti. Ako izabereš smjer koji te ne zanima, a izabrao si ga radi nagovora svojih roditelja bit će ti teško razumjeti gradivo koje te nimalo ne zanima.

Međutim, nekad se i ne pruža izbor škole, jednostavno moraš upisati srednju školu za koju imaš dovoljno bodova, jer u osnovnoj i nisi baš grijao stolicu, ili pak neki drugi privatni problemi. Budući da je srednja škola odlazak od „doma“ u kojem si poznavao svakog učenika i svakog profesora koji je radio u školi. Ondje je sve novo, pojma nemaš gdje si, poznaješ svega nekoliko učenika, jer su i oni isto iz tvoje osnovne škole. Prvi je dan uistinu stresan, ali poslije se prilagodiš i srednja škola ti postaje novi dom.

via GIPHY

Nadasve malo drugačiji nego prijašnji.

Kao što sam već napisao, to nije vrtić i ne možeš to olako shvatiti.

Knjiga i učenje ti postaje svakodnevica, jer svakog dan profesor pita što želi. A kad u danu imate pet bitnih predmeta od kojih je mogućnost da ćete odgovarati njih troje, dođe vam da ostanete kod kuće, što i većina nas srednjoškolaca radi. Premda kad tad dođete na te satove i svejedno ih odgovarate ili pišete pismeni ispit, doduše spremniji nego onog puta.

Ono što vam želim reći i uistinu trebate shvatiti je to da je srednja škola ozbiljnija i zahtjevnija. Naravno da zavisi od smjera kojeg upišete, ali bilo to trogodišnja ili četverogodišnja zahtjeva rad i trud. Nekima će biti pravi maći kašalj kako se kaže, no neki će se zasigurno lupati po glavi i govoriti: „Mogao sam i bolje!“

Sve u svemu prelazak iz raja u pakao možemo nazvati i najboljim đačkim dobom, upravo iz razloga jer smo odrasliji, pametniji, ozbiljniji i tek tada shvaćamo što je zapravo život i što mi želimo napraviti od njega. Zato samo hrabro!

via GIPHY

U raju je lijepo, ali u paklu je ekipa, pa tako i u ovom školskom prijelazu.

Šalu na stranu, uistinu bit će vam lijepo i potrudite se što više možete.

Ulaskom u srednju školu u moje ime i ime JoomBoos ekipe, želimo vam puno uspjeha i sreće.

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA.   | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • mala_loodacha

    baš koristan članak za one kojima je sutra prvi dan srednje