Bez srama 80 pregleda 30. kolovoza 2016.

Vještina flerta: Zavedi ga u deset dana

Flertovanje
Dreamstime

Nije lako odgonetnuti šalje li nam simpatija neke ljubavne signale, a još je teže skupiti hrabrost i prići joj. Ali ako sve pretvoriš u dobru zafrkanciju i pritom budeš jednostavna i zabavna, osvojit ćeš ga bez ikakvih problema. Promatraš ga, znaš s kim se druži, što voli i gdje izlazi, ali mu se bojiš prići. Pomoći ćemo ti u tome...

U vrijeme dok su djevojkama lepeze bile glavni modni dodatak poslužile su im i kao osnovni pomagač pri očijukanju. Tako je lepezom prislonjenom uz srce djevojka davala dečku znak da joj se jako sviđa, dok je poluotvorena lepeza prislonjena uz usta govorila da želi poljubac, a skrivajući oči otvorenom lepezom poručivale su dječkim da ih vole. Iako su u međuvremenu tehnologija i komunikacija uznapredovale, teško je dešifrirati kakve nam signale šalje dečko koji nam se sviđa. Kad uhvatiš njegov pogled, pitaš se je li te slučajno pogledao ili bulji u tebe već neko vrijeme. Nakon toga slijede maratonski razgovori s frendicama u kojima analizirate je li te jučer pozdravio na ulici zato što si bila u društvu njegova susjeda iz zgrade ili zato što mu se sviđaš, dolazi li u kafić u tvojoj ulici zato što je kava dobra ili zato što zna da će te tamo sresti ... Kako bi se riješile takvih muka i uštedjele kune na mobitelu, donosimo korisne savjete kako u deset dana pridobiti njegovu pozornost. Ne promatraj sa strane njegove poteze, uzmi stvar u svoje ruke i brzo ćeš doznati kakva te ljubavna sudbina očekuje, a možeš u tome uspjeti u samo deset dana.

Dan 1: Upoznavanje

Prvi je korak upoznavanje, idealno bi bilo da je spontano, u čemu najviše mogu pomoći zajednički prijatelji. Iskren će ga osmijeh više impresionirati od lažne priče da možeš savršeno napraviti piruetu na ledu ili da si na skijama bolja od Janice Kostelić.

Dan 2. Budi odvažna, nazovi ti njega

Razmijenili ste brojeve telefona. Zanemari pravilo da moraš čekati da se on prvi javi. Pošalji mu poruku s pozivom na kavu, pokaži mu da si odvažna i da znaš preuzeti inicijativu.

Dan 3 - Pokaži zanimanje za njegove priče

Imaj strpljenja za njegove nogometne priče već na prvoj kavi i slušaj ga sa zanimanjem. Ako nisi upoznata s nogometnim rječnikom pitaj ga što je ‘off side’, što su škarice i slični pojmovi. 

Dan 4 - Ne prigovaraj mu zbog fizure

Primjećuješ da mu zalizana kosa u stilu talijanskih mafijaša ne stoji tako dobro kako on misli, ali nemoj mu to još prigovoriti jer će steći dojam da ga već želiš mijenjati.

Dan 5. Nemoj mu lagati da voliš Metallicu

Počinje te rešetati pitanjima o obitelji, prijateljicama, kućnim ljubimcima, hobijima... Budi iskrena u odgovorima i nemoj lagati da voliš Metallicu jer ćeš biti u gadnim problemima ako ti za rođendan daruje karte za koncert Metallice koju nikad nisi slušala.

Dan 6. Posvađao se sa starcima, utješi ga

Zadobila si njegovo povjerenje jer ti je ispričao da se posvađao sa starcima zato što mu ne dopuštaju da s frendovima ide na more. To je idealna prigoda da ga utješiš i pokažeš mu da imaš razumijevanja za taj problem.

Dan 7. Želi van s prijateljima?

Pusti ga! Odbio je tvoj poziv u kino jer se već dogovorio s prijateljima za kuglanje. Nemoj mu pokazati da te njegovo odbijanje naljutilo jer bi se mogao prepasti da pripadaš skupini posesivnih cura koja će ga odvojiti od prijatelja. Nemoj mu ni dati do znanja kako ćeš ostati doma i gledati “Tračericu”, reci mu da ideš u kino s frendicom jer si i nju pozvala.

Dan 8. Na testu kod prijateljica

Pridružio ti se na kavi s tvojim prijateljicama. To je odlična prigoda za test simpatičnosti. Prolaz mu je zajamčen, ako bude izbjegavao nogometne teme, ako se ne hvali koliko trbušnjaka napravi svaki dan, a dobre šale će mu osigurati dobru ocjenu tvojih frendica. 

Dan 9. Iznenadi ga malim darom

Dečki obično kažu da ne vole iznenađenja, ali istraživanja su pokazala kako ih sitnice poput privjeska u obliku kopačke znaju razveseliti. Zato ga iznenadi malim darom kojim ćeš pokazati da si tijekom vašeg kratkog druženja osluškivala njegove želje. 

Dan. 10 Bez dubokog dekoltea i minice

Što odjenuti za velik spoj? Izbjegni dubok dekolte i minicu jer dečki vole kad je cura 40 posto otkrivena, a 60 posto pokrivena. To ne znači da se moraš zabundati kao medvjed, ali ne moraš ni sve otkriti. 

Tvoja reakcija?