Bez srama 1270 pregleda 20. listopada 2017.

Volimo ih najviše, ali ponekad nas previše opterećuju

Kako riješiti problem kada roditelji očekuju previše od tebe i kada ti je što se toga tiče stvarno potrebna pomoć. Pročitaj naše savjete kako da se nosiš sa pritiskom.

Tvoji roditelji žele najbolje za tebe i žele da ti budeš najbolji. Ponekad želi da budeš i bolji od toga. Ipak, često puta njihova očekivanja jednostavno nije moguće postići. Zbog toga osjećaš preveliki pritisak i teško podnosiš neuspjeh.

Nije se lako nositi sa time, ali postoji način kako bi i dalje ostala u dobrim odnosima s roditeljima, a opet bi uspjela kontrolirati svoje emocije. 

1. Daj sve od sebe 

Sve dok ćeš davati sve od sebe u svakoj situaciji, bez obzira na rezultat, smatraj to uspjehom. Ponekad roditelji imaju velika očekivanja, ali samo zato što u tebi vide potencijal i žele da to iskoristiš, a ti ga možda čak i ne vidiš. I to kad ćeš dati sve od sebe, učinit će tvoje roditelje ponosnima, ali što je još važnije i ti ćeš biti ponosna zbog toga što si napravila i postigla. 

via GIPHY

2. Ne podcjenjuj se

Ponekad postoje situacije u kojima daješ sve od sebe, ali ponekad ne ispadne kako želiš. I tada kada daješ sve od sebe, a i dalje nisu ispunjena očekivanja tvojih roditelja- ne podcjenjuj se. Činjenica da daješ sve od sebe i da se jako trudiš, stvarno je pohvalna. Čestitaj si zbog truda, a i mi ti čestitamo. :) 

via GIPHY

3. Ostani pozitivna

Stvarno može biti teško ostati pozitivan kada su tvoji roditelji razočarani ili slično. Svi čine pogreške i nitko ne može pobijediti svaku situaciju, svi imamo probleme- barem nekad. Nemoj misliti da nisi dovoljno dobar jer nisi postigao njihove standarde, nego se samo fokusiraj na ono što si odradila i što moraš odraditi. 

via GIPHY

4. Evaluiraj svoje ciljeve

Razmisli i postavi si ciljeve koje želiš postići. Važno je da nisi prenadobudna i da si ne zadaš previše ciljeva koje jednostavno ne možeš postići. Razmisli da li su tvoja očekivanja ista ili slična kao i očekivanja tvojih roditelja? Ponekad znaju što treba napraviti i ponekad ih treba poslušati, ali isto tako moraš paziti da radiš ono što ti voliš. 

via GIPHY

5. Oprosti im

Oprosti svojim roditeljima ako su te ponekad povrijedili, svi griješe. A oni jednostavno žele najbolje za tebe i misle da puno toga možeš. Uvijek ragovoraj s njima tako da zajedno dođete do nekog kompromisa. 

via GIPHY

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 | Autor:

LANSIRAJ SE I TI! 

Tvoja reakcija?