Bez srama 30 pregleda 10. kolovoza 2016.

Za ova 'ludovanja' tijela kriva je menstruacija

Menstruacija
Dreamstime

Osim što svakog mjeseca utječe na tvoje raspoloženje i ponašanje, menstruacija mijenja i tvoj izgled

Menstrualni ciklus donosi brojne promjene u ženskom tijelu pa ne čudi što se vjerojatno ponekad osjećaš potpuno iscrpljeno. Imaš osjećaj kako jedna menstruacija nije ni završila, a druga već lagano kuca na vrata...

Osim na one očigledne stvari poput raspoloženja i ponašanja, menstruacija utječe i na druge, neobične promjene koje ti se događaju iz mjeseca u mjesec, a da ih možda nisi ni svjesna.

Portal Zadovoljna.hr izdvojio je 5 najneobičnijih promjena:

1. Koža

Tijekom cijelog ciklusa tvoja se koža nezaustavljivo mijenja. Tijekom PMS-a i menstruacije može postati blijeda, hrapavija i beživotna, a u razdoblju ovulacije je najblistavija i najrumenija. Ove se promijene povezuju s ugrađenim ljudskim porivom za produljenje vrste zbog kojeg su djevojke tijekom plodnog razdoblja dečkima najzgodnije.

2. Shopping

Znanstveno je dokazano kako su cure u vrijeme PMS-a sklonije pretjeranoj kupovini stvari koje im ne trebaju i ne sviđaju im se. Zato, kada odlučiš otići u shopping izbjegavaj vrijeme PMS-a jer ćeš vjerojatno potrošiti više nego što si planirala, a kupovina neće biti kvalitetna.

3. Oštar njuh

Tijekom ovulacije, ženska osjetila postaju izraženija pa ne čudi što tada možeš reagirati na mirise koje prije nisi osjećala.

Još jedna zanimljivost se povezuje s izraženim osjetom njuha tijekom ovulacije. Naime, osim ugodnih i neugodnih mirisa iz okoline, tijekom ovulacije djevojke mogu puno jasnije osjetiti i miris muškog tijela izazvan muškim hormonom na čiju prisutnost žene itekako reagiraju. Pojačani osjet curama omogućuje da 'nanjuše' muškarca koji ih privlači.

4. Nošenje privlačnije odjeće

Tijekom ovulacije cure su sklonije dotjerivanju, ali i nošenju otvorenije, naglašenije, ženstvenije i izazovnije odjeće. Razlog tome je povećanje samopouzdanja izazvano hormonima.

5. Fatalna privlačnost

Nemoj se čuditi ako te dečki više oblijeću tijekom ovulacije i ako ti se čini kako su u tom periodu puno šarmantniji i zabavniji nego inače.

Naime, priroda se pobrinula da su žene muškarcima u razdoblju najjače plodnosti privlačnije i obrnuto, a sve kako bi postojala veća vjerojatnost za stvaranjem potomstva. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?