Bez srama 461 pregleda 30. rujna 2016.

Zanima te, ali je neugodno? Odgovori na bitna pitanja o seksu

Problemi
Dreamstime

Pitali ste, a mi smo odgovorili. Odgovori na šest neugodnih pitanja o seksu koja se niste usudili pitati

P: Nekoliko mi je puta tijekom seksualnog odnosa znao puknuti kondom. Gdje griješim? Možda ga krivo stavljam ili krive koristim? I što da učinim kad skužim da je pukao? Da kažem curi ili da prešutim? Pomagajte, premlad sam da bih bio tata! 

O: Prvo, potrebno je kupiti kvalitetne kondome, najbolje vlažne. Moguće je i da se ovlaži dovoljno pa sto ga upotrebljavaj gel za ovlaživanje (lubrifikant), koji se dobije u ljekarnama ili drogerijama. Ako kondom pukne, a partnerica ima plodne dane, može se javiti ginekologinji/ginekologu kako bi joj propisao pilulu “za dan poslije”. Ako i malo poštuješ svoju partnericu, uvijek ćeš joj reći da je kondom puknuo. zapravo bi bilo najbolje da partnerica koristi sigurniju zaštitu, tj.hormonalni kontraceptiv - pilulu.

P: Iako imam dečka, ponekad mi se dogodi da sanjam kako se ljubim s curom i to me jako uzbuđuje. Imam li neki problem? Postoji li mogućnost da mi se možda sviđaju cure, a ne dečki?

O: Postoji takva mogućnost, a jedini pravi problem zapravo bi bio kad to ne bi mogla prihvatiti kao oblik spolne orijentacije.

P: Neke cure iz viših razreda pričaju o penetraciji. Što je to? 

O: Penetracija (iz latin - skoga) znači zapravo ulaženje, prodiranje. Kad se govori o odnosu, penetracija znači da muški spolni ud (pe - nis) prodire, tj. ulazi u rodnicu (vaginu) žene.

P: Postoji li mogućnost da sam izgubila nevinost iako nisam imala seksualni odnos? 

O: Ako “nevinošću” zoveš stanje kad djevojka ima nedeflorirani himen (nezaderani djevičnjak), onda je, dakako, moguće ozlijediti ga i na druge načine, a ne penetracijom (ulaskom muškog spolnog uda u rodnicu žene). Himen je moguće ozlijediti prstom, tamponima ili kakvim predmetom.

P: S dečkom održavam redovite seksualne odnose i često prespavam kod njega. Kad god se probudimo ujutro, on bi se seksao, a meni se ne da. Što da radim? Postoji li neko idealno vrijeme kad su cure najviše uzbuđene? 

O: Spolna želja ne ovisi o dobi dana, nego o partneru, tj. o uzajamnoj privlačnosti. Uvijek je dobro partneru predložiti što želiš i reći mu kako se osjećaš. Ako se partneri uvažavaju i iskreni su jedno prema drugome, iako katkad nemaju istodobnu potrebu za spolnim odnosom, spolnu želju mogu probuditi međusobnim iskazivanjem nježnosti.

P: Imam curu i super nam je, stvarno uživamo u svemu, pa tako i u seksu. Jedini je problem što ona mrzi kad ja koristim kondom, a sram ju je ići doktorici po pilule. Iz tog razloga najčešće se seksamo bez zaštite. Kako da je uvjerim da to nije baš sigurno? 

O: Ako ne koristite zaštitu, pitanje je mjeseca kad će tvoja djevojka zanijeti. Ako prekidaš spolni odnos (tzv. coitus interruptus), mogućnost trudnoće je manja, ali nije isključena. Stoga, unatoč njezinu protivljenju, koristi kondom i odvedi je na ginekološki pregled.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?