Bez srama 13 pregleda 20. listopada 2016.

Želite biti uspješni? Treba vam zelena olovka!

metoda
Brightside

Umjesto da se fokusirate na pogreške, preusmjerite pažnju na uspjehe...

Ponekad se čini kako svaki roditelj ima svoju teoriju o najispravnijem načinu odgoja djece, a neki od njih imaju i svoje blogove gdje s drugima dijele savjete. Jedna od njih je i Tatiana Ivanko koja je otkrila kako dječje pogreške mogu dovesti do uspjeha.

Njezina kći nije imala predškolsko obrazovanje nego je Tatiana s njom osnovne stvari učila kod kuće, a nakon vježbi njihova je bilježnica izgledala pomalo neobično.

metoda | Autor: Brightside Brightside

- Ja nisam njene pogreške označavala crvenom olovkom. Umjesto toga zelenom olovkom sam označina ona slova i kukice koje su bile ispravne - ispričala je te dodala kako je to njezinu kći dodatno motivirala da se trudi. 

Tako joj je omogućila da umjesto pogrešaka pamti uspjehe, piše Bright Side. Kako Ivanko tvrdi, zbog crvene boje kojom se najčešće označju pogreške vaš mozak ne primjećuje stvari koje su napravljene ispravno. Zahvaljujući zelenoj boji možete se fokusirati samo na ono najbolje te podsvjesno nastojite ponoviti ono što je bilo odlično!

Logično, razvijanje takvih navika u djetinjstvu rezultirat će većim samopouzdanjem ali i lakšim dolaskom do uspjeha u kasnijim godinama.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?