Bez srama 13 pregleda 14. rujna 2016.

Zubomobil spasit će zube djece diljem Hrvatske

Zubomobil
Official

Zubomobil turneja će obuhvatiti 7000 djece u preko 50 osnovnih škola

Mobilnu dentalnu ambulantu – Zubomobil javnosti je predstavio ambasador projekta "Orbit daruje osmijeh", glumac i komičar Luka Bulić, koji će se pridružiti Zubomobilu na turneji i u veseloj atmosferi poticati najmlađe na važnost redovite dentalne higijene. Dio je to projekta "Orbit daruje osmijeh" koji je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine te kroz svibanj i lipanj 2016. godine prikupila 500 000 kuna odvajanjem po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje. 

Zubomobil | Autor: Official Official

Zubomobil turneja provodit će se u osnovnim školama diljem Hrvatske. Započinje 19. rujna i trajat će sve do prosinca 2016. godine, a u planu je obuhvatiti 7000 djece u preko 50 osnovnih škola. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima. 

Zubomobil | Autor: Official Official

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?