Fancy a. f. 139 pregleda 31. srpnja 2016.

4 greške zbog kojih ti se prištići uporno vraćaju

Prištići
Dreamstime

Vrijeme je da se zauvijek pozdraviš s ovim upornim kožnim napastima

Baš kao da to ciljano rade, prištići se uvijek pojave u najgore moguće vrijeme (iako nikad ni nije dobro vrijeme za njih)...

Bez njih ne može proći prvi dan škole, prvi spoj ili jako bitan rođendan. Uvijek se odluče pojaviti na najbolje vidljivom mjestu... Ili nam se tako bar čini.

Ako si se ikad pitala zašto je to tako, odgovor bi te mogao iznenaditi... Vjerojatno radiš ove četiri greške zbog kojih prištići uvijek vode u borbi između tebe i njih.

1. Ne mijenjaš posteljinu dovoljno često

Ovo će ti se možda gaditi, ali na tvojoj jastučnici nalazi se gotovo jednaka količina bakterija kao i na wc školjci. Gadno, zar ne? :/

Tome su krive mrtve stanice tvoje kože i ostale nečistoće koje se skupljaju na njoj. Zato, jastučnice mijenjaj što češće! 

2. Izbjegavaš piling

Kao što smo već spomenuli, na koži se, ako ih ne ukloniš, skupljaju odumrle stanice koje začepe pore i tako pogoduju nastanku dosadnih prištića. Jednom ili dva puta tjedno napravi blagi piling kojim ćeš ih ukloniti.

3. Ne hidratiziraš kožu

Hidratizacija nije nužna samo curama koje imaju suhu kožu. Odaberi kremu prilagođenu tvom tipu kože i pobrini se da uvijek bude hidratizirana. Osim toga, pij puno vode koja će ju na najbolji mogući ( i najprirodniji) način hidratizirati.

4. Junk food i slatkiši nalaze se na tvom dnevnom meniju

Loše! Sve ono što pojedeš apsorbira se kroz tvoju kožu. To ne znači da ih moraš potpuno izbaciti iz svoje prehrane, ali bilo bi poželjno smanjiti konzumaciju tih proizvoda na što manju razinu. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?