Fancy a. f. 1963 pregleda 27. listopada 2017.

4 savršenih savjeta za početnice za konturiranje lica

Ako ćeš se tek okušati s konturiranjem lica, donosimo ti nekoliko jednostavnih, a dobrih savjeta.

Konturiranje lica postalo je popularno još prošle godine, a neke od najpoznatijih celebritya koje su ga i proslavile je Kim Kardashian. Kim se toliko navukla na ovaj make-up postupak da joj je postao dio svakodnevice. 

via GIPHY

Naravno, ti se ne moraš i nemoj se konturirati svaki dan (nije to baš najzdravije za kožu), ali ako ideš van ili imaš neku posebnu prigodu, onda probaj naše savjete za konturiranje lica. Jednostavni su, brzi, a dobit ćeš željeni efekt!

1. Prvo pravilo koje moraš naučiti je da svjetlije ističe i uvećava područja na licu, dok ih one tamnije boje smanjuju i sužavaju. Dijelovi lica koje želiš naglasiti su jagodice kako bi vizualno istaknula bradu ili povećala čelo, dok vizualno želiš smanjiti nos tamnim bojama. 

via GIPHY

2. Highligther također služi za naglašavanje određenih područja, zato budi pažljiva kada ga nanosiš da ne izgledaš poput božićne jelke. 

via GIPHY

3. Na paleti za konturiranje kombiniraj dvije do tri nijanse svijetlu, odnosno tamniju boju u odnosu na tvoju prirodnu put. 

via GIPHY

4. Ne koristi puder u prahu i biraj tekući puder koji odgovara tvojoj teksturi lica koji ćeš nanijeti na lice prije konturiranja. Ako imaš masnije lice odaberi matt puder, a ako imaš suhu kožu odaberi puder na bazi ulja. 

via GIPHY

5. Nabavi dobru spužvicu ili četkicu koja će stopiti sve nijanse zajedno. Za kraj možeš staviti lagano rumenilo. 

via GIPHY

A pogledaj kako to izgleda u praksi!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)


 | Autor:

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°