Fancy a. f. 95 pregleda 22. prosinca 2016.

5 najčešćih modnih pogrešaka koje mnogi rade

Djevojke

Izaberi pravi model, boju, veličinu, uzorak... Moda ponekad zbilja zna biti komplicirana stvar!

O ukusima se ne raspravlja, ali neka modna pravila je nužno poštovati.

Evo u čemu djevojke najčešće griješe.

Previše modnih dodataka
Modni dodatci poput prekrasnih naušnica ili statement ogrlice ponekad su zbilja neizostavan dio tvoje odjevne kombinacije. Zahvaljujući njima izgledaš fantastično. Ipak, ne pretjeruj, jer ako na sebe staviš previše takvih detalja izgledat ćeš smiješno.

Kombinacija više od tri boje
Jedno od osnovnih pravila je: 'Nikad ne kombiniraj više od tri boje'. Vjerujemo da si se do sad nebrojeno puta našla u situaciji kad ih je na tebi bilo puno više, a uvjeravala si samu sebe da ionako nitko ne broji boje. Možda voliš šareno i misliš da su takve kombinacije fora, ali previše boja vizualno će zbuniti druge ljude. Rijetki su oni koji zbilja znaju istovremeno kombinirati tri ili više boja.

Nije privlačno vidjeti uzorak tvog donjeg rublja
Možda ti se učinilo da je fora što ti se vidi rub grudnjaka ili ti se gaćice ocrtavaju ispod tajica. Jednostavno - nije. Ljudi na ulici ne žele znati jesu li tvoje gaćice čipkaste, pa zaboravi na njihovo neukusno "slučajno" pokazivanje. Takav prizor izgleda jeftino. Osim toga, nema smisla kupovati donje rublje koje ti je premalo. Ono bi trebalo biti udobno, a ne sprava za mučenje.

Zarobljena u premaloj odjeći
Samo zato jer tvojoj frendici skinny traperice stoje savršeno, ne znači da će i tebi, a to osobito vrijedi ako se na silu pokušavaš uvući u broj manje.
Ako i uspiješ, to neće izgledali seksi i privlačno, nego smiješno. Sve one nesavršenosti koje želiš sakriti, na taj ćeš način istaknuti. S druge strane, ako izabereš kroj traperica (u svojoj veličini), one će naglasiti sve tvoje atribute. 

Previše šminke
Pretaman puder u nebrojnim slojevima, umjetne trepavice i previše rumenila na obrazima izgledaju umjetno. Lice izgleda starije, a uskoro bi se mogla susresti i s aknama jer ispod toliko šminke, tvoja koža ne može disati.
Radije izaberi nijansu pudera koji ti odgovara, stavi sasvim malo maskare i to je to! Prirodno je uvijek IN!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?