Fancy a. f. 22 pregleda 30. ožujka 2017.

5 znakova da cijelo vrijeme potpuno pogrešno perete kosu

pranje kose
Dreamstime

A mislili ste da baš sve radite kako treba...

Možda vam se ne čini kao prevelika mudrost oprati kosu, ali vjerojatno (baš kao i većina drugih ljudi) uporno griješite i potpuno nesvjesno je uništavate.

No, ne morate dramatizirati. Svojoj kosi možete vratiti stari sjaj i zdrav izgled jednostavnim izbjegavanjem ovih poteza: 

1. Držite se pravila "što više - to bolje"

Ako ste pomislili kako je korištenje što veće količine šampona ili regeneratora odlična ideja, varate se. Ovako samo nepotrebno isušujete kosu i činite joj "medvjeđu uslugu".

2. Koristite šampon da bi vam kosa bila mekša

Možda na šamponu stvarno piše da će vaša kosa biti nevjerojatno mekana, ali riječ je samo o kratkotrajnom efektu. Nakon toga će postati suha i lomljiva, a vi nećete znati uzrok. Puno bolja opcija je korištenje šampona koji ćete sami napraviti, a recepte za takve DIY avanture možete pronaći u brojnim YouTube tutorijalima.

3. Obožavate vruću vodu...

Najdraži dio kupanja vam je pogled na paru koja je ispunila kupaonicu od poda do stropa? Odlično, ali vašoj kosi se to vjerojatno baš i ne sviđa. Vruća voda nepotrebno isušuje kosu te ste tako korak bliže oštećenim vlasima.

4. ...Zato izbjegavate hladnu vodu

Jedna od najvećih pogrešaka! Nakon što ste završili s kupanjem, ugasite vodu i pričekajte otprilike minutu. Nakon toga pustite hladnu vodu (ne mora biti ledena!) i isperite kosu njome. Primijetit ćete razliku u izgledu vaše kose!

5. Kosu sušite ručnikom

Grubo trljanje ručnikom uzrokovat će pucanje vlasi, a to sigurno ne želite...

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?