Fancy a. f. 88 pregleda 26. prosinca 2014.

6 tajni za savršenu ljetnu frizuru

Kosa
Dreamstime

Ako svoju kosu svakodnevno tretiraš velikom količinom proizvoda i aparata poput fena i pegle, nije ni čudo da je izgubila sjaj. Želiš li frizuru koja privlači pozornost svojom ljepotom, morat ćeš naučiti kako pravilno postupati sa svojom kosom

Jedna od najčešćih pogrešaka je korištenje fena, pegle ili figara bez uporabe prikladne zaštite. Sprej koji kosu štiti od topline spriječit će isušivanje, pucanje, oštećivanje kose i gubitak sjaja. Sprej nanesi po cijeloj površini kose i lagano rasporedi dlanovima po cijeloj dužini.
Ulje je spas za suhe vrhove!

Ispucali vrhovi su čest problem, posebno kod suhe kose. Nakon svakog pranja, prije sušenja, na vrhove nanesi nekoliko kapi ar - ganova, makadamijina ili čičko - va ulja. Vrhovi će biti zdravi, a i lakše ćeš počešljati i oblikovati kosu. Samo pazi da ne pretjeraš, nekoliko kapi je dovoljno!

Ne peglaj mokru ili vlažnu kosu!

Ako si u žurbi, radije odaberi neku drugu frizuru umjesto da ravnaš mokru kosu. Mokra kosa je osjetljivija od suhe i mnogo ju je lakše oštetiti. Kosu najprije prosuši ručnikom pa fenom. Preko četke je ravnaj kad je suha više od pola, a peglom tek kad je sasvim suha, u suprotnom ćeš završiti s oštećenom kosom i lošom frizurom.

Njega je važnija od stylinga

Nema frizure koja može sakriti oštećenu kosu! Redovitom njegom, koja se sastoji od šampona, regeneratora, maske i ulja za tvoj tip kose, kosa će ti zablistati u kratkom roku. Za dobru frizuru mnogo je važnija njega od stylinga. Neka ti njega kose postane navika i brzo ćeš vidjeti rezultate.

Oprezno s peglom

Ravna kosa je uvijek lijepa, ali treba znati kako pravilno koristiti peglu. Odvoji tanki pramen i brzo prođi peglom po njemu. Izbjegavaj predugo zadržavanje pegle na jednom dijelu kose jer ćeš tako imati ružne dijelove koji su slijepljeni peglom. Pripazi i na toplinu pegle jer ona jako oštećuje kosu. 

Svakodnevno stiliziranje

Iako ti se čini da uređaje za oblikovanje kose trebaš koristiti svakodnevno, radije to čini samo u posebnim prigodama. Frizure poput repa, pletenica ili punđi traže manje uporabe topline i ne oštećuju toliko kosu, a mogu biti jednako efektne i trendi kao i savršeno ravna ili nakovrčana kosa.

Metoda 'malo po malo'

Ako voliš ravnati kosu pomoću četke, imaj na umu kako ona prije samog ravnanja mora biti dobro počešljana i bez čvorića. Nikad nemoj koristiti fen na najvećoj mogućoj temperaturi jer ćeš tako ošetiti kosu. Radije feniraj polako i malo po malo – tako će frizura biti urednija, a kosa blistava.

Manje je uvijek više

Svaka djevojka želi da joj frizura bude na mjestu. Lak prskaj iz daljine i što je manje moguće jer će tako tvoja frizura biti postojana, ali ne i toliko čvrsta da izgleda poput perike. Zapamti, kod proizvoda za styling manje je više.

Tvoja reakcija?