Fancy a. f. 703 pregleda 19. listopada 2021.

Ako fotkaš hranu prije jela navodno se brže debljaš

canva/youtube

Ako pripadaš skupini onih koji prije svakog obroka fotkaju svoju hranu i te fotke dijele na društvenim mrežama, rezultati istraživanja znanstvenika iz SAD-a na ovu temi bi te mogli iznenaditi

U današnje vrijeme sasvim je normalno da, prije nego krenemo jesti, fotkamo svoju hranu i sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama podijelimo gdje smo i što smo točno jeli.

Neki znanstvenici kažu kako je čak i poželjno fotkati hranu prije jela jer ona tada ima bolji okus. No, s druge strane znanstvenici sa Sveučilišta Georgia Southern u SAD-u kažu da bi fotografije snimljene prije obroka mogle bi biti odgovorne za neželjeno povećanje tjelesne težine, piše Miss7

via GIPHY

U tom istraživanju je 145 studenata od znanstvenika dobilo tanjure s krekerima od sira. Sudionici su dobili po šest krekera u jednoj skupini i dvanaest u drugoj skupini. Grupa sa šest krekera trebala je fotografirati obrok prije konzumiranja. Rezultat ovog eksperimenta bio je da su oni koji su fotkali svoju hranu, želju za još hrane ocijenili višom. 

via GIPHY

Autori istraživanja smatraju da je tomu tako zato što sjećanja na hranu i bilježenje potrošnje mogu utjecati na to koliko jedemo te da fotografija utječe na način na koji naš mozak percipira hranu i tao nas tjera da želimo jesti više. 

 

POGLEDAJTE VIDEO DANA:


 

Tvoja reakcija?