Fancy a. f. 106 pregleda 25. siječnja 2017.

Budi oprezna: 5 stvari koje će olakšati depilaciju nogu

Noge
giphy

Koža bez iritantnih, i ponekad bolnih, crvenih bubuljica san je svake djevojke...

1. Razmazite se

Najvažnije od svega je dobra priprema kože. Ako želite spriječiti urasle dlake i iritaciju kože, nužan je dobar piling. Možete ga napraviti i u kućnoj radinosti tako da pomiješate pola šalice kristal šećera, malo maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Nakon pilinga bikini zone utrljajte kremasti losion za tuširanje, a onda nanesite regenerator za kosu kako bi omekšali dlačice prije depiliranja. Nakon toga ste spremni!

2. Kada početi s depiliranjem?

Nikako odmah po ulasku u kadu! Depiliranje ostavite za kraj jer će voda i toplina pare omekšati tvoju kožu i otvoriti folikule čineći dlačice mekšima i manje otpornima na oštrice.

3. Izbor britvice je važan

Tupe oštrice britvice oštetit će vašu kožu, a mogu uzrokovati i iritaciju te širiti bakterije koje se skupljaju na starim britvicama. Zato je nužno britvicu mijenjati bar jednom mjesečno. Osim toga, britvice s pokretljivom glavom dat će bolje rezultate.

4. Smjer depiliranja

Ako su vaše dlačice previše dugačke, skratite ih škaricama kako ne biste začepili britvicu. Depiliranjem suprotno od smjera rasta dlačica dobit ćete predivnu, glatnu kožu, ali ako je vaša koža osjetljiva puno je bolje depilirati se u smjeru rasta dlačica. Na taj način ćete izbjeći iritacije. 

5. Izbjegavajte depiliranje 'na suho'

Bitno je nanijeti sapun, gela za depiliranje, kremu ili obični regenerator za kosu. Na taj način ćete stvoriti zaštitni sloj, a britvica će lakše kliziti po vašoj koži te ćete izbjeći neugodne posjekotine.

SAVJET +

Ne zaboravite na njegu kože NAKON depiliranja! Odmah nakon izlaska iz kade na kožu nanesite njegujući, hidratantni losion ili kremu koja će umiriti vašu nadraženu kožu.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?