Fancy a. f. 216 pregleda 26. veljače 2023.

Dolazi glazbeno-filmska adaptacija filma 'Mean Girls'

screenshot/instagram

Središnja priča 'Opasnih djevojaka', filma iz 2004. i brodvejske predstave iz 2018., vrti se oko srednjoškolske početnice Cady Heron, koja se seli u novi grad i upada u popularnu grupu djevojaka poznatih kao 'The Plastics'

Prošlo je gotovo 20 godina od 'Opasnih djevojaka' Tine Fey, tinejdžerskog filma koji je ostao među omiljenim filmovima mnogih generacija. Sada dobiva i glazbenu adaptaciju i postaje 'movie musical'!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mean Girls (@meangirls)

U filmu je glumila Lindsay Lohan kao Cady Heron, koja ulazi u državni školski sustav nakon godina školovanja kod kuće u Africi. Po ulasku u srednju školu North Shore u Illinoisu, brzo se asimilira u Plastičare, najpopularniju i najopakiju grupu u školi. 

Film je doživio i komercijalni i kritički uspjeh, međutim Opasne djevojke 2, glazbena adaptacija, pokazala se puno popularnijom.

Mjuzikl Mean Girls prikazan je na Broadwayu 2018., a mjuzikl sad dobiva novi nastavak. Tina Fey je 2020. najavila je ovu adaptaciju, a prošlog prosinca nadolazeći glazbeni film dobio je zeleno svjetlo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mean Girls (@meangirls)

Angourie Rice će preuzeti glavnu ulogu Cady Heron, dok će glavnu zlicu, kultnu Reginu George, glumiti Reneé Rapp. Rapp bi se trebala dobro snaći u ulozi budući da je glumila Reginu u Broadway showu između 2019. i 2020. Ulogu Janis, Cadyne najbolje prijateljice, glumit će Auliʻi Cravalho, slavna Moana, dok će Jaquel Spivey glumiti Damiena.

Tvoja reakcija?