Fancy a. f. 126 pregleda 06. listopada 2016.

Evo kako izbjeći najčešće pogreške brijanja bikini zone!

Bikini zona

U svega nekoliko poteza do nevjerojatno glatke bikini zone bez neugodnog osipa...

Iako je vrijeme svakodnevnog boravka na plaži (nažalost) iza nas, nikada nije prerano za savladanje beauty trikova koji će vam dobro doći i iduće sezone, ali i tijekom cijele godine. Riječ je, naravno, o brijanju intimnog područja.

Iako postoje brojni načini uklanjanja dlačica, djevojke najčešće pribjegavaju onom najbržem i najjednostavnije - brijanju. Zato se nerijetko susreću s neugodnim svrabom, upalama i crvenim osipom. 

No, brijanje ne mora tako završiti...

Najbolje vrijeme za obavljanje ovog tretmana je večer. Tako će se tvoja koža imati vremena odmoriti i smiriti prije izlaganja suncu i slanoj morskoj vodi, ali tako ćeš izbjeći i iritacije nastale zbog trenja odjeće poput traperica. Također, ako su vaše dlačice guste i duge, prvo ih skratite škaricama, a tek onda se posvetite uobičajenom postupku depilacije.

Kako bi pripremili kožu, prije brijanja se "počastite" opuštajućim toplim tušem. Topla voda će omekšati kožu i smanjiti mogućnost iritacije. No, ne zaboravite koristiti pjenu, kremu ili gel za osjetljivu kožu te, naravno,  s vremena na vrijeme oprati britvicu pod mlazom tople vode. I na kraju, ono najbitnije, nikada ne uklanjajte dlačice pokretima suprotnim smjeru rasta dlačica! Tako samo povećavate šanse za iritaciju..

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?