Fancy a. f. 11122 pregleda 22. siječnja 2022.

Evo što kraljica Elizabeta II. jede tijekom dana

Davor Puklavec /pixsell/canva

Bivši chef Buckinghamske palače ispričao je kako izgleda jedan prosječan dan - i prosječan dnevno meni - britanske kraljice Elizabete II.

Britanska kraljevska obitelj, od kada postoji, enigma je gotovo cijelom svijetu i mnogi bi željeli znati što se to događa unutar njihovih dvoraca i palača. Također, jedna od stvari koja intrigira mnoge je - kakva je prehrana kraljevske obitelji i što to, na sasvim običan dan, jede kraljica.

 | Autor: Anwar Hussein/Press Association/pixsell Anwar Hussein/Press Association/pixsell

Taj misterij je sada riješen jer je, kako piše Bustle, bivši kraljičin chef Darren McGrady ispričao kako izgleda jedan prosječan dan kraljice Elizabete II. te kako izgledaju njeni obroci kroz dan. 

Jutro započinje šalicom čaja i dvopekom

Kraljica svoj dan započinje u 7:30 šalicom Earl Grey čaja s mlijekom i dva dvopeka uz njega te sluša emisiju 'Today Programme' na Radio4. Nakon toga, odlazi se kupati i odjenuti te se u 8:30 spušta u privatnu blagovaonicu u kojoj doručkuje.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Za doručak uglavnom uživa u pahuljicama s voćem te je odana brendovima kao što su Kellogg's, Quaker Oats i Weetabix, ali ipak su joj najdraže Kellogg's Special K.

via GIPHY

Ako želi malo promijeniti svoj doručak, kraljica će se odlučiti za tost s marmeladom ili kajganu s lososom i malo naribanog tartufa, no to se ne događa prečesto jer kraljica prilično skromna da bi zatražila tartufe samo za sebe pa ih jede samo u vrijeme Božića kada su joj poslani kao dar. 

Za ručak - nema škroba!

Do 9:30, kraljica je već za radnim stolom gdje radi dva sata pa, nakon posla, ali prije ručka, koji je poslužen u 13 sati, uživa u čaši gina i Dubonneta (slatki aperitiv na bazi vina) s kriškom limuna i puno leda. Za ručak je najčešće poslužena riba s povrćem ili piletina sa salatom. "Kada ruča sama, vrlo je disciplinirana. Pravilo je da nema škroba", govori Darren McGrady, bivši kraljičin chef.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Nakon ručka slijedi popodnevni odmor pa vrijeme za čaj - obično oko 17 sati. Uz čaj, kraljica će vrlo često pojesti i krišku svoje omiljene čokoladne torte s McVities keksima (takva je torta bila poslužena i na svadbi princa Williama i Kate Middleton).

Osim torte, kraljici su posluženi i kanapei s tunom i krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom ili sa šunkom i senfom koji obavezno moraju biti bez korice. 

via GIPHY

Prema Margareth Rhodes (kraljičinoj rođakinji), kraljica, uz gin i Dubonnet prije ručka, voli popiti i Martini prije večere te čašu šampanjca nakon.

Za večeru često jede meso divljači

Večera se najčešće sastoji od teletine, divljači ili fazana. Kraljica se ponekad odluči i na losos koji se onda poslužuje uz umak od gljiva, vrhnje i viski. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Za desert nakon večere, kraljica najviše voli pojesti domaće jagode koje su uzgojene uz dvorac Balmoral ili bijele breskve koje su posebno kultivirane u staklenicima dvorca Windsor. Sve to, naravno, uz čašu šampanjca. 

via GIPHY

Kako vam se čini kraljičin dnevni meni? Jeste li očekivali nešto ekstravagantnije? 

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?