Fancy a. f. 870 pregleda 11. srpnja 2021.

Generacija Z je jasno rekla: 'Makeup mora biti prirodan!'

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Pandemija koronavirusa i karantena u koju nas je ona natjerala na očigled su promijenili načine na koje svi mi funkcioniramo te su samim time utjecale i na mnogobrojne trendove; od odjeće pa sve do makeupa

U karanteni smo se svi vratili nekoj svojoj prirodnosti i gotovo nitko nije mario za to što ima na sebi, a osobito nam nije padalo na pamet šminkati se. No, izgleda da se taj trend prirodnosti iz karantene nastavlja i sada kad smo se, koliko toliko, vratili u normalu i počeli odlaziti u školu, na posao, izlaziti...

Generacija Z, koja je najviše bila pogođena zatvaranjem uslijed pandemije, dala je svoje mišljenje vezano uz to kako će naša lica izgledati u narednom periodu. I oni glasaju - za prirodno!

Tri djevojke i pripadnice ove generacije za Elite Daily su ispričale kakvu šminku nose sad, nakon karantene i zatvaranja, kad napokon mogu opet izlaziti i družiti se s prijateljima.

"Mislim da će svakodnevni makeup nakon pandemije biti puno prirodniji. I ja sama više volim jednostavni eyeliner s malo highlightera na licu, to se slaže uz sve i na efektan način podiže svaki outfit", ispričala je Paige (18).

„I prije pandemije sam nosila jako malo šminke. Samo eyeliner, korektor i maskaru za svaki dan. A sada – MOŽDA stavim maskaru i to je to. Čak ne prekrivam ni svoje tamne podočnjake jer me jednostavno više nije briga“, govori Madison (22).

„Moj ljetni makeup će biti potpuno prirodan. Kada je počela karantena, prestala sam stavljati ekstenzije trepavica, ali ih sada više ne želim ni imati. Prije sam bila prestravljena kad sam se vidjela bez njih, ali sada želim više naglasiti svoju prirodnu ljepotu“, rekla je Alicia (24).

A kakvu vi šminku nosite i nosite li je uopće nakon karantene? Recite nam u anketi! 

 

 

 

POGLEDAJTE TEASER ZA DRUGU SEZONU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?