Kremšnite su mnogima jedni od omiljenih kolača i smatraju ih apsolutnim savršenstvom. I zaista, kremšnite su savršene u svakom pogledu. No, ako ipak želite uživati u kremšnitama, ali i uvesti neke promjene u njihov klasični recept, savjetujemo vam da im dodate - čokoladu. Sve detalje pripreme čokoladnih kremšnita pronađite u nastavku!
Sastojci:
- 1 paket lisnatog tijesta
- 900 ml mlijeka
- 6 jaja
- 160 g šećera za žumanjke
- 60 g šećera za bjelanjke
- 120 g gustina
- 2 vanilin šećera
- 1 žličica ruma
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 kremfiks
- 50 g kakaa u prahu
- 1 tamna čokolada 80 g
Priprema:
Oba komada lisnatog tijesta razvaljaj na papiru za pečenje, svakog od njih izbodi vilicom pa stavi peći u pećnicu koju si prethodno zagrijala na 180 stupnjeva. Peci 15 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlaćanu boju. Kada je tijesto pečeno, jednu koru stavi u tepsiju, a drugu ostavi sa strane za kraj.
Potom, od navedene količine mlijeka izdvoji 300 ml, a ostatak stavi kuhati. Zatim odvoji žumanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka mikserom umuti čvrsti snijeg u koji si postepeno dodavala 60 grama šećera.
Žumanjcima dodaj 160 grama šećera, gustin, vanilin šećer, rum i 300 ml mlijeka koje si prethodno odvojila. Kada je mlijeko počelo kuhati, polako mu dodaj smjesu sa žumanjcima, brzo miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Najbolje je odmah miješati mikserom. Kuhaj na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Kuhanu kremu skloni s vatre i odmah u nju dodaj čokoladu i kakao te miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Zatim postepeno dodaj snijeg od bjelanjaka i polako ga umiješaj u kremu. Izradi slatko vrhnje pa dodaj kremfiks prah i miksaj na najvećoj brzini dok ne postane čvrsto. Izrađeno slatko vrhnje dodaj čokoladnoj kremi i sve sjedini. Dobivenu kremu izlij preko prve kore u tepsiji, a drugu koru izmrvi i posipaj preko kreme. Kolač preko noći ostavi u hladnjaku pa posluži.
Dobar tek i uživaj u svojoj vikend slastici!
POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.