Fancy a. f. 58 pregleda 10. srpnja 2016.

Izbijeli zube u nekoliko jednostavnih poteza

Zubi
Dreamstime

Neka uz pomoć jeftinih i prirodnih sastojaka tvoj osmijeh ponovno zablista...

Odlasci stomatologu sigurno se ne nalaze u top 5 stvari koje ljudi vole raditi. Štoviše, mnogi ih se panično boje i izbjegavaju ih u širokom luku, čak i na štetu zdravlja svojih zubi. Put do blještavo bijelog osmijeha nije lak, ali nije niti neostvariv.

Postoje brojni pripravci iz kućne radinosti koji će ih uspješno izbijeliti. Ipak, preporučuje se da prije bilo kakvih samostalnih pothvata ipak posjetiš svog stomatologa koji će ukloniti kamenac s tvojih zubi i provjeriti njihovo opće stanje.

Tako će rezultati izbjeljivanja biti puno bolji, a i kasnije održavanje puno lakše.

1. Limun i sol

Pomiješaj pola žličice limunovog soka i malo sode bikarbone. Smjesu dodaj pasti za zube koju inače koristiš i njome peri zube oko tri minute. Rezultati će biti vidljivi već nakon prvog pranja, a ovu smjesu smiješ koristiti maksimalno dva puta tjedno. U suprotnom bi moglo doći do oštećenja zubne cakline.

2. Jagode

Složit ćeš se, ovo je vjerojatno najukusniji način izbjeljivanja zubi! :)

Izgnječi ih i potom dobivenom smjesom istrljaj zube. Nakon toga zube operi uobičajenim postupkom, odnosno pastom, kako bi spriječio da šećer i kiseline iz jagoda oštete zubnu caklinu.

3. Lovorov list

Svojim zubima možeš vratiti bjelinu i uz pomoć mješavine lovorovog lista i sušene kore naranče. U posudi pomiješaj jednaku količinu sušenog, mljevenog lovorovog lista i sušene mljevene kore naranče te dodaj malo vode. Smjesu nanesi na zube i ostavi da djeluje tri do četiri minute te potom isperi.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?