Ako tražite savršenu kombinaciju u jednom kolaču, možda je ovo to što ste tražili! Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom... Mljac!
Sastojci za podlogu:
- 200 g keksa
- 140 g maslaca
Sastojci za kremu od sira:
- 250 g mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
- 200 g krem sira
- 100 g bijele čokolade
- 60 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 kremfixa
Žele od maline:
- 200 g malina (mogu biti i smrznute)
- 100 ml vode
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1,5 žličica želatine
- 3 žlice vode za želatinu
Glazura:
- 200 g bijele čokolade
- 250 ml vrhnja za šlag
Postupak:
1. Sameljite kekse i rastopite maslac. Premažite kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulijte u kekse i dobro promiješajte. Utisnite smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.
2. Želatinu (1,5 žličicu) stavite u malu posudu i zalijte s 3 žlice vode. Ostavite da nabubri 10 minuta. Maline prokuhajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer. Kada se sve otopilo, maline maknite s vatre, usitnite i u još tako vruće dodajte nabubrenu želatinu. Samo miješajte dok se ne otopi. Taj sirup procijedite od koštica i ostavite da se hladi.
3. Onih 150 ml vrhnja za šlag zagrijte na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubacite kockice bijele čokolade. Ostavite sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući. Ostatak vrhnja za šlag miksajte, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubacite 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodajte postupno dok miksate vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!).
4. Sada kada imate gotove sve sastojke stavite pola smjese od sira na kekse i ubacite u zamrzivač na nekih 20 minuta. Kada se sve lijepo stegnulo, žlicom stavljate sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubacite u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosite žlicom malo po malo. Vratite u zamrzivač da se torta skroz stegne prije dodavanja čokoladne glazure.
5. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ubacite čokoladu. Miješajte dok se ne otopi i ohladi.
6. Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadite iz kalupa (prvo odvojiti rubove manjim, tankim nožem). Prelijte po njoj glazuru. Vratite tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja!
Originalni recept, ali i slične slatke recepte, pronađite na portalu Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.