Fancy a. f. 1150 pregleda 30. siječnja 2022.

Kako brže zaspati? 'Brojite ovce' na drugačiji način

Canva/Opinionstage

Svi koji su barem jednom muku mučili sa spavanjem i koji su probdjeli mnoge noći u pokušaju da zaspu, sigurno su probali poznati trik 'brojanja ovaca', no mnogima niti uz njega nije pošlo za rukom utonuti u san. Najvjerojatnije zato što su ga cijelo vrijeme radili krivo

Ako ste se ikada mučili oko toga da zaspete i više vremena proveli širom otvorenih očiju nego spavajući, sigurno su vam mnogi preporučili poznati trik 'brojanja ovaca' kako bi što jednostavnije utonuli u san, zar ne? Taj trik je možda pomogao nekim pojedincima, no neki su ipak ostali razočarani, a razlog tomu može biti taj što ste ga izvodili krivo. 

via GIPHY

Naime, mnogi ovce (ili bilo što drugo) počinju brojati od broja jedan i onda već nakon nekoliko brojeva izgube koncentraciju i ponovno počnu misliti o nekim drugim problemima. Stoga, ključ uspješne metode 'brojanja ovaca' je u brojanju unazad, piše Popsugar. Naprimjer, počnite od broja tisuću i odbrojavajte do nule. Tako ćete svom mozgu dati dovoljno informacija na koje se mora koncentrirati, a da to nisu problemi ili stres zbog toga što ne možete zaspati. 

via GIPHY

Ako vam ipak, usred odbrojavanja, misli odlutaju na probleme, jednostavno se prisjetite da niste došli do nule i samo se vratite broju na kojemu ste stali. 

Lijepe snove vam želimo!

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?