Fancy a. f. 66 pregleda 17. ožujka 2015.

Kako se našminkati za Dan sv. Patrika

Sveti Patrik
Dreamstime

Dan svetog Patrika danas se slavi diljem svijeta. Zašto ne bi svojim make upom upriličila slavlje?

Dan Svetog Patrika je svetkovina u čast sv. Patrika, stara više od tisuću godina. Slavi se 17. ožujka, najviše u Irskoj jer je sv. Patrik zaštitnik Iraca.

Na taj dan veseli se proljeću i korizmeni post se prekida :)  Ljudi plešu, piju i jedu tradicionalna irska jela pripravljena od slanine i kupusa.

Tradicionalno su list djeteline i zelena boja simboli ovog dan, a u zadnje vrijeme zaštitni znak postali su i simpatični vilenjaci koji žive na kraju duge sa svojim ćupovima zlata.

Sveti Paddy slavi se gotovo u cijelom svijetu, ne samo u Irskoj. Primjerice, u Chicagu su jedne godine obojali cijelu rijeku u zeleno.

Ako i ti danas slaviš dan sv. Paddya, zašto tvoj smokey eyes ne bi bio u znaku zelene boje? Ukrasiti možeš i nokte, a ako se danas osjećaš odvažno, možeš nacrtati i djetelinu na licu. Priča se da one donose sreću :)

 

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Buby123

    Bas me zanima zasto se slavi sveti patrik
  • Buby123

    Bas me zanima zasto se slavi sveti patrik