Fancy a. f. 360 pregleda 26. ožujka 2017.

Kosa koja miriše cijeli dan? 7 je koraka do tog cilja

Proljeće
Dreamstime

Lijepa, njegovana i mirišljava kosa jedan je od najvećih ženskih zavodničkih aduta...

Činjenica je da nije svaka kosa ista. Ipak, svi sanjaju o predivnoj, njegovanoj i mirišljavoj kosi, a da bi taj san i ostvari potrebno je pratiti nekoliko jednostavnih koraka.

Higijena

Na prvom mjestu, naravno, nalazi se osnovna higijena. Ne postoji proizvod od kojeg će tvoja kosa neodoljivo mirisati ako nije čista. Izbjegavaj prečesto, svakodnevno pranje jer ćeš je time nepotrebno isušiti, ali ne zaboravi je oprati svaka 2 do 3 dana.

Očisti četku za kosu

Mnoge djevojke zaboravljaju na održavanje svoje četke za kosu iako bi je, zajedno sa gumicama i ukosnicama, trebalo redovito čistiti i prati pod mlazom tople vode. Osim toga, na četku prije četkanja kose možeš nanijeti i nekoliko kapi mirišljavog ulja kako bi tvoja kosa mirisala još bolje.

Ulje za kosu

U tvojoj kozmetičkoj torbici svoje bi mjesto trebalo imati i kvalitetno ulje za kosu. Ono će nahraniti tvoju kosu, ali i dati joj nevjerojatan i postojan miris. 

Šamponi i balzami s jakim mirisom

Osim po učinku koji obećavaju, šamponi i balzami se razliku i po mirisima. Isprobaj nekoliko i pronađi one koji ti najviše odgovaraju i čiji je miris najdugotrajniji.

Šamponi za suho pranje

Sve popularniji su i šamponi za suho pranje koji su odlični za one dane kad tvoja kosa još ne zahtijeva pranje, ali joj je potrebno osvježenje. Pronađi proizvod koji je obogaćen i ugodnim mirisom zbog kojeg će tvoja kosa još duže lijepo mirisati. 

Parfem za kosu

Iako mnoge djevojke na kosu nanose obične parfeme, to nije osobito preporučljivo. Naime, oni sadrže kemikalije koje bi mogle naštetiti tvojoj kosi. Umjesto toga isproba parfeme kreirane isključivo za kosu

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?