Ako si veliki ljubitelj krafni, ali su ti ipak pomalo dosadile one klasične s čokoladom ili marmeladom, ne brini jer ti donosimo super recept za krafne s glazurom od mnogima omiljenog gin tonika
Već smo prilično zagazili u veljaču što znači samo jedno - sezona krafni je službeno otvorena! No, ako ipak želiš napraviti mali odmak od klasičnih krafni s punjenjem od čokolade ili marmelade, na pravom si mjestu, jer smo na Baking Mad pronašli recept za najbolje krafne s glazurom od gin & tonika koje ćeš apsolutno obožavati.
Sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 40 g svježeg kvasca
- 10 g vanilin šećera
- 50 ml toplog mlijeka
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
- prstohvat soli
- 250 ml toplog mlijeka za izradu tijesta (okvirno)
- 800 ml ulja za prženje
Glazura:
- 10 velikih žlica šećera u prahu
- 4-5 velikih žlica gina po želji
- 2 velike žlice tonika
- 4 čajne žlice soka od limuna
Priprema:
U posudi razmrvi kvasac, dodaj vanilin šećer i malo brašna pa ulij mlijeko. Sve skupa dobro promiješaj i pusti 15-ak minuta dok se ne napravi pjenica. U posudu od miksera potom ubaci brašno i u sredini napravi rupu u koju ćeš potom staviti kvasac, jaje, ulje, šećer i malo soli. Smjesu prekrij folijom i pusti da se diže oko 40 minuta.
Nakon 40 minuta smjesu miksaj mikserom s nastavcima za tijesto (ili rukama - ako nemaš multipraktik) dok ne postane potpuno glatka i postepeno dodaj toplo mlijeko. Rukama oblikuj kuglice za krafne i ostavi ih prekrivene folijom da se dižu još 20 minuta.
U duboku posudu ulij ulje i zagrij do 170 stupnjeva. Krafne peci ako da se prvo peče gornja strana (ona na koju je bila položena folija). Peci na laganoj vatri dok donja strana ne porumeni, a potom krafnu okreni. Ispečene krafne obavezno stavi na kuhinjski papir da upije masnoću.
Glazuru ćeš napraviti tako što ćeš sve sastojke staviti u jednu posudu u pomiješati ih mikserom. Kada dobiješ kompaktnu smjesu koja mora biti gusta i ljepljiva, prelij je preko prethodno ohlađenih krafni. Budući da će boja smjese ovisiti o tome koji si gin i tonic koristila, poigraj se bojama i krafne dodatno ukrasi voćem ili jestivim šljokicama. Krafne ostavi na hladnom mjestu barem 30 minuta prije posluživanja.
Uživaj i dobar tek!
POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.