Fancy a. f. 2344 pregleda 07. veljače 2022.

Krafne s ginom su nam novi omiljeni desert ove veljače

brammibalsdonuts/instagram

Ako si veliki ljubitelj krafni, ali su ti ipak pomalo dosadile one klasične s čokoladom ili marmeladom, ne brini jer ti donosimo super recept za krafne s glazurom od mnogima omiljenog gin tonika

Već smo prilično zagazili u veljaču što znači samo jedno - sezona krafni je službeno otvorena! No, ako ipak želiš napraviti mali odmak od klasičnih krafni s punjenjem od čokolade ili marmelade, na pravom si mjestu, jer smo na Baking Mad pronašli recept za najbolje krafne s glazurom od gin & tonika koje ćeš apsolutno obožavati.

Sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 10 g vanilin šećera
  • 50 ml toplog mlijeka
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 žlice ulja
  • prstohvat soli
  • 250 ml toplog mlijeka za izradu tijesta (okvirno)
  • 800 ml ulja za prženje

Glazura:

  • 10 velikih žlica šećera u prahu
  • 4-5 velikih žlica gina po želji
  • 2 velike žlice tonika
  • 4 čajne žlice soka od limuna

Priprema: 

U posudi razmrvi kvasac, dodaj vanilin šećer i malo brašna pa ulij mlijeko. Sve skupa dobro promiješaj i pusti 15-ak minuta dok se ne napravi pjenica. U posudu od miksera potom ubaci brašno i u sredini napravi rupu u koju ćeš potom staviti kvasac, jaje, ulje, šećer i malo soli. Smjesu prekrij folijom i pusti da se diže oko 40 minuta.

Nakon 40 minuta smjesu miksaj mikserom s nastavcima za tijesto (ili rukama - ako nemaš multipraktik) dok ne postane potpuno glatka i postepeno dodaj toplo mlijeko. Rukama oblikuj kuglice za krafne i ostavi ih prekrivene folijom da se dižu još 20 minuta.

U duboku posudu ulij ulje i zagrij do 170 stupnjeva. Krafne peci ako da se prvo peče gornja strana (ona na koju je bila položena folija). Peci na laganoj vatri dok donja strana ne porumeni, a potom krafnu okreni. Ispečene krafne obavezno stavi na kuhinjski papir da upije masnoću.

via GIPHY

Glazuru ćeš napraviti tako što ćeš sve sastojke staviti u jednu posudu u pomiješati ih mikserom. Kada dobiješ kompaktnu smjesu koja mora biti gusta i ljepljiva, prelij je preko prethodno ohlađenih krafni. Budući da će boja smjese ovisiti o tome koji si gin i tonic koristila, poigraj se bojama i krafne dodatno ukrasi voćem ili jestivim šljokicama. Krafne ostavi na hladnom mjestu barem 30 minuta prije posluživanja. 

Uživaj i dobar tek! 

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°