Fancy a. f. 6354 pregleda 25. listopada 2021.

Luciano vs. Mirsad: Što znače dalmatinske i bosanske riječi?

Našli se Bosanac i Dalmatinac... Iako zvuči kao početak nekog vica, situacija je zaista stvarna jer su se JoomBoosovi influenceri Mirsad Kadić i Luciano Plazibat udružili u izazovu u kojemu pogađaju značenje riječi iz njihovog kraja

Taraba, lancun, fasunga ili pak kušin... Neke su od riječi koje su su Dalmatincu Lucianu Plazibatu i Bosancu Mirsadu Kadiću zadavali muke u izazovu pogađanja značenja riječi. 

"Plaža? Trosjed? Dvosjed? Fotelja? Krevet?", zredao je Mirsad moguća značenja riječi 'kušin'. Naravno, nije pogodio pa mu je Luciano skratio vrijeme neizvjesnosti i rekao da je kušin zapravo jastuk. 

"Aaaa, jastuk! Ima logike", dodao je Mirsad. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Naravno, Mirsad Lucianu nije ostao dužan i zadao mu je riječ 'tarabe'.

"Tarabe, to ima veze s prozorima?", rekao je Luciano. 

"Jel' se sjećaš starih mobitela? Probaj se sjetiti koje si sve tipke imao", pokušao ga je usmjeriti Mirsad. I tako dok je Luciano nabrajao sve tipke koje je imao na starom mobitelu, otkrio je da su 'tarabe' zapravo ljestve ili, danas popularnije, hashtag.

 | Autor:

Kako su se Mirsad i Luciano snašli s ostalim, ne baš laganim, riječima, pogledajte novom videu na JoomBoos YouTubeu i ostalim platformama, kao i na 24sata Oriđiđi Videoteci. 

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?