Fancy a. f. 1587 pregleda 10. rujna 2019.

Ne, ovo nije dvorac iz Disney filma. On stvarno postoji

vivomolise/travelblog.wego/instagram

Ovaj magični dvorac u Italiji izgleda kao mjesto gdje se ostvarju snovi. Savršena je kulisa za snimanje filmova!

Ne, ovo nije dvorac u kojem je sniman Frozen, ali bi mogao biti. Dvorac Castelpetroso nalazi se dva sata vožnje od Rima. No, nije fascinantan samo zbog svog izgleda. Ovaj dvorac je stvarno magičan, pročitaj i zašto.

Gradili ga skoro 100 godina

Da bi ovaj dvorac izgleda ovako magično, bilo je potrebno dugo vremena gradnje. Arhitekti su radili samo s lokalnim umjetnicima i isklesan je isključivo u kamenu koji se tamo nalazi. Divno, zar ne?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIGI (@falco_1284) on

Brojne legende

Jedna od priča kaže da su dvije djevojke, Serafina i Fabiana, vidjele Majku Božju kako u naručju drži sina koji krvari baš na mjestu gdje je svetilište izgrađeno. Tražile su izgubljenu ovčicu i odjednom ih je obasula svjetlost koja je prolazila kroz pukotine u stijenama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#relaxtime

A post shared by Maserati Gran Turismo (@maserati.g.t) on

Brojni lokalci potvrđuju priču o ovom svetom magičnom mjestu. Kruži priča i da je mladić ondje pao s ogromne litice i ostao potpuno neozlijeđen jer ga je ovo sveto mjesto zaštitilo.

Čarobna voda

Druga legenda kaže da je na ovom mjestu bio izvor čarobne vode, koja je jednog dječaka čak izliječila od tuberkuloze. I talijanskog novinara je ta priča zapanjila pa je htio to provjeriti. Dao je vodu bolesnom sinu, koji je ozdravio kad ju je popio. Okej, fascinantno...

Idealno mjesto za odmor

Iako u samom dvorcu ne možeš prespavati jer se koristi kao crkva, odmah uz baziliku napravljen je hostel. Savršeno mjesto za odmor, zar ne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏆🥇CONGRATULATIONS🥇🏆 📸 di @tommasolab - La Basilica santuario di Maria Santissima Addolorata❤🇮🇹 in Molise is an important roman-catholic church. It's beautiful and if you're there, visit it!😊👍 Enjoy your stay there!🙂 Tag your friend👇🏻 Follow @awesome.italia for more great shots of the beautiful Italy🇮🇹❤ - - DM us for credits📷 - - - #explore #wanderlust #travel #travelbug #travelphotography #nature #traveladdict #travelgram #beautifuldestinations #amalfi #traveltheworld #traveler #travelblog #ig_italy #travelgoals #italy #italia #igersitaly #igersitalia #italian_trips #shotz_of_italia #italy_vacations #italian_places #living_europe #positano #amalficoast #costieraamalfitana #luxuryhotel #besthotel #cityscapes

Objavu dijeli Italy Views 🇮🇹 (@italy.views)

A ako želite saznati još nešto o dvorcu i njegovoj bogatoj povijesti, ondje postoji i muzej. Vjerujte nam, ondje vas buka sigurno neće ometati. Možete se odmoriti u prirodi, a usput napraviti i savršene fotke za vaš Instagram. 

Zvuči kao idealan odmor, zar ne?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?