Fancy a. f. 4881 pregleda 26. srpnja 2017.

Oops! Imena ovih brendova Hrvati krivo izgovaraju

giphy

Izgleda da Nike nije isto što ovdje i u SAD-u: Provjeri imena kojih brendova krivo izgovaraš

Nosiš njihove tenisice, u ormaru ti se kriju njihove majice, poznati ih uvijek imaju na sebi, a svi žele neki komad s njihovim potpisom.
Naravno riječ je o modnim brendovima.

Postoje razne vrste modnih brendova. Za nekima smo ludi, a za druge nikad nismo ni čuli. I naravno svatko ima neki 'svoj način' za izgovoriti ime tog poznatog brenda.
Znate ono kad netko u društvu nekom brendu da potpuno drugi naziv i vi se počnete smijati kao ludi? Pa... moramo vas upozoriti da ta osoba nije jedina koja griješi.

ADIDAS- iako većina Hrvata ovo izgovara skroz normalno, puno je onih koji stavljaju naglasak na srednji slog pa zvuče poput amerikanaca (a-DIID-as). 
No budući da je riječ o njemačkom brendu - adidas je pravi izgovor.

NIKE- je jedna od najvećih zabluda. Mi europljani ga izgovaramo N-ajk dok ga amerikanci originalno izgovaraju Najk-i. Nažalost ovaj put amerikanci su u pravu jer se radi o njihovom brendu.

 

Zara- Svi mi izgovaramo Zaru sa Z,zar ne? No ona se zapravo izgovara nešto poput Tha-ra jer je riječ o španjolskom brendu.

Što vi mislite o ovome i kako vi izgovarate imena ovih brendova?

 

 

Ovo je odličan primjer JoomBoos novinara! Ako i ti želiš pisati novosti, kvizove i druge tematske članke za JoomBoos, KLIKNI OVDJE :)        

  Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Tvoja reakcija?