Fancy a. f. 47 pregleda 21. rujna 2016.

Osnovne smjernice za njegovanje kose za hladnijih dana

Kosa
Olivia Rodrigo Instagram

Zima pred našu kosu stavlja velike izazove, ali evo kako može ostati lijepa usprkos minusu u termometru

Njega kose je važna je tijekom cijele godine. Kada zahladi s prvim jesenskim danima imamo dojam da je kosa oštećena, a to je uglavnom posljedica lošeg tretiranja kose ljeti. Svoju kosu je važno čuvati i prije svega voljeti. 

Redovitim šišanjem i pravilnom njegom najbolje čuvaš kosu, pri čemu nije potrebno koristiti cijeli spektar preparata. Ukoliko je tvoja kosa uistinu jako oštećena, često je jedini izlaz šišanje jer će sve drugo dati samo privremene rezultate.

Preporučujemo dobar šampon i regenerator ili maska (ovisi o kakvoći i tipu kose). Nipošto nemoj kupovati preparate na svoju ruku ili sama uspostavljati dijagnozu za svoju kosu – posavjetuj se sa svojom frizerkom ako je to moguće. 

Čest problem za hladnijih dana je statički elektricitet, potaknut nošenjem sintetičke odjeće, kapa, šalova te centralnim grijanjem. Za takve dobri su proizvodi u obliku ulja ili kristala, koji možeš nanositi na mokru kosu (prije sušenja) i na suhu kosu (nakon sušenja), da je "smiri".

Za kraj upamti: voli svoju kosu, prihvati je onakvu kakva jest, čuvaj ju i njegujte ne samo u jesen, već tijekom cijele godine!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?