Fancy a. f. 439 pregleda 27. srpnja 2016.

Otkrij savršenu boju ruža za sebe

Ruž
Dreamstime

Ruž uvijek biraj prema boji usana, a ne prema tenu

Boja usana je jedinstvena, zbog čega određena nijansa ruževa na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju ruževi koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje.

Savršenu boju ruža diktira boja usana, a ne tena. Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje koralja, crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narančasti tonovi, dok tamnim usnama najbolje stoje boje Burgundije i narančasto-crvene nijanse. Od neutralnijih nijansi koje samo ističu prirodnu ljepotu blijedim usnama najbolje stoje nježnoružičaste nijanse i nude tonovi, srednje tamnim usnama pristaju smeđi tonovi i boje mesa, a tamnim boje čokolade. U trendu su ruževi u boji crnog vina i u boji breskve te tamnosmeđe nijanse, ljubičasti tonovi i vječita crvena boja. Boja breskve idealna je za svakodnevne prilike jer ne dolazi toliko do izražaja, dok su crvene, tamnosmeđe i ljubičaste nijanse bolje za večernje izlaske ili pak svečanija izdanja. 

Ruž | Autor: Dreamstime Dreamstime

1. Ruževi ne praštaju pogreške pa se prije nanošenja preporučuje napraviti piling usana. On će ukloniti mrtve stanice kože, a krema će ih hidratizirati.

2. Olovka za usne definirat će rubove i spriječiti curenje ruža. Ona treba biti nijansu tamnija od usana jer će inače djelovati neprirodno.

3. Cijelu površinu usana treba ispuniti olovkom pa onda nanijeti ruž. To će stvoriti podlogu, pa ako i ruž počne blijediti, to se neće ni primijetiti.

4. Želiš li da ruž traje dulje, nanesi prvo jedan sloj i potom na usne stavi maramicu koja će upiti ostatak. Nakon toga nanesi drugi sloj ruža.

5. Kod izbora ruža treba pripaziti na teksturu. Najzahvalniji su kremasti, dok usne najviše isušuju mat ruževi. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?