Fancy a. f. 1418 pregleda 01. srpnja 2018.

OTKRILI SMO: 4 razloga zašto se budiš umoran!

Spavanje
Dreamstime

Iako puno spavaš i odmaraš, nikako se ne možeš naspavati?

Nema boljeg načina za započeti dan od onog kad se probudite svježi, odmorni i spremni za nove pobjede. Ipak, nekako su češći oni trenuci kad se ujutro nemate snage suočiti s danom i obvezama koje vas čekaju...

Razlog tvojoj nenaspavanosti, navjerojatnije se krije među ova 4 razloga.. 

1. Buđenje u pogrešnoj fazi sna

Naši se snovi odvijaju u ciklusima te je možda tvoja budilica zazvonila baš tijekom trajanja stanja vrlo dubokog sna. Kako bi izbjegli jutarnji umor, pokušajte uskladiti svoje odlaske na spavanje i trenutak buđenja s tzv. REM fazom sna u kojoj je naš organizam spremniji za "suočavanje sa svijetom".

via GIPHY

2. Loša kvaliteta sna

Znanstvenici tvrde da nije bitno trajanje spavanja, koliko je bitna kvaliteta našeg sna. Lošu kvalitetu sna uzrokuju čimbenici poput spavanja u istom krevetu s kućnim ljubimcima, velika buka u našoj blizini ili pak ispijanje kofeinskih napitaka kasno navečer.

via GIPHY

3. Zdravstveno stanje

Određene zdravstvene nepogode mogu utjecati na kvalitetu vašeg sna. Jedan od najočitijih primjera je stanje lošeg raspoloženja, brige oko ocjena ili ljubavnog razočaranja. Tada najčešće teško spavamo i stalno smo umorni.

via GIPHY

4. Vaš tjelesni sat nije sinkroniziran

Ako nemate stalni raspored spavanja i buđenja, vaše će tijelo biti potpuno zbunjeno i trebati će mu puno više vremena da se prilagodi na buđenje. Pokušajte napraviti neki staljeni raspored i vrlo vjerojatno ćete se lakše suočiti s ranim jutarnjim satima... 

via GIPHY

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Donosimo ti ekskluzivan intervju sa Stokom i LayZ-em povodom snimanja navijačkog hita 'Moja Croatia'. Ako i ti želiš imati originalnu majicu iz spota navijačke himne, kupi ih na ŽUTI KLIK. Cijena majice je 120 kuna.

A tu su i naše ljepotice - Two Crazy Beauties koje ti tajne pravog i iskrenog prijateljstva. Dennis Domian, TheSikrt i Bruno Lukić govore o onim svakodnevnim brigama i temama koje muče svakog od nas, a neki YouTuberi otkrivaju najcringe situacije u kojima su se pronašli.

seks vodiču za tinejdžere pročitaj sve što trebaš znati o prvom seksu, a u rubrici 'Zavoli svoje tijelo' doznaj kako s dozom samopouzdanja uskočiti u kupaći kostim i pobjeći na plažu. S obzirom da je razdoblje koncerata i festivala, obratili smo pažnju i na droge koje ti mogu uništiti život u nekoliko sekundi.

Tu su i dva modna izloga s top odjevnim predmetima koje moraš imati ovo ljeto, zastrašujuća horor priča i 'game time' za sve one koji obožavaju videoigre.

I ovaj broj JoomBoos magazina dolazi u dvije različite naslovnice, te super poklonom - originalnim tetovažama kakve imaju naši YouTuberi. Izaberi između tetovaže strijele i palme i budi cool ovo ljeto.

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve