Fancy a. f. 1493 pregleda 14. studenoga 2021.

Ovaj kruh od samo tri sastojka je 'mekan poput oblaka'

instagram/canva

Ako misliš da ne postoji kruh bez ugljikohidrata, potpuno gluten free i još k tome prepun bjelančevina, sada ćemo te razuvjeriti jer smo pronašli recept upravo za takav kruh koji je još k tome i mekan 'poput oblaka'

Jedan od najvećih food trendova na Instagramu i TikToku trenutno je cloud bread, odnosno kruh mekan kao oblak i to od samo tri sastojka, piše Her. Osim što je ovaj kruh savršene teksture, odlično je i to što sadrži jako malo ugljikohidrata, bogat je proteinima i u potpunosti je bez glutena, pa ga mogu jesti i oni koji su na isti intolerantni ili, pak, boluju od celijakije.

Za ovaj kruh će ti biti potrebno:

  • Tri jaja
  • Tri žlice svježeg sira
  • Prstohvat praška za pecivo

Po želji možeš dodati još i sol, češnjak u prahu ili neke druge začine.

Postupak:

 

Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva.

Odvoji bjelanjke od žumanjaka i pritom pazi da ih zaista dobro odvojiš; u bjelanjcima se ne smije nalaziti niti malo žumanjaka.

U jednoj posudi miksaj žumanjke i svježi sir sve dok ne dobiješ glatku smjesu. U drugu posudu, gdje se nalaze bjelanjci, dodaj prašak za pecivo i miksaj najvećom brzinom na mikseru sve dok ne dobiješ čvrstu smjesu. 

Smjesu od žumanjaka pažljivo dodaj u smjesu od bjelanjaka i lagano promiješaj - kuhačom. Nemoj miješati prebrzo i grubo jer ćeš na taj način izbiti sav zrak iz bjelanjaka i tvoj kruh više neće biti prozračan. 

Kada je smjesa sjedinjena, žlicom ju, na papir za pečenje, izlij u 10 do 12 jednakih krugova i svaki posipaj nekim od začina po želji (češnjak u prahu, ružmarin, možeš dodati čak i sezam, lan, chia sjemenke...).

Peci između 17 i 20 minuta, izvadi kruščiće iz pećnice, ostavi ih da se ohlade i to je to. Uživaj!

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

 | Autor:

Tvoja reakcija?