Fancy a. f. 3219 pregleda 15. siječnja 2022.

Ovaj neobičan trik će vam pomoći da lakše zaspite

Canva/Opinionstage

Ako vam se često događa da, iako ste premoreni, ne možete zaspati još nekoliko sati nakon što legnete u krevet, niste jedini. Upravo zato vam u nastavku donosimo jedan zanimljivi trik s kojim ćete zaspati iste sekunde kada uđete u krevet, barem tako tvrde oni koji znaju ponešto o spavanju!

Vjerujemo da vam je svima poznat onaj problem kada odemo spavati na vrijeme, ali se svejedno budimo umorni jer smo se, prije nego što smo zaspali, prevrtali po krevetu barem dva sata i imali osjećaj kao da smo, u tom trenu, sposobni otrčati maraton. Ako znate o čemu pričamo, za vas smo na Her pronašli jedan super trik koji će vam pomoći da zaspete u trenu. 

via GIPHY

Radi se o tome da nekoliko sati prije spavanja jednostavno nosite sunčane naočale. Da, dobro ste pročitali, naime, stručnjak za spavanje Glenn Landry navodi kako do problema s nesanicom najviše dolazi zbog plavog svjetla kojeg emitiraju naši uređaji kao što su mobitel, računalo i televizor te da će nošenje sunčanih naočala dva sata prije spavanja smanjiti količinu plavog svjetla koja dopire do našeg mozga i tijelu dati znak da je vrijeme za spavanje. 

via GIPHY

"Od osam navečer, što je, otprilike, dva sata prije nego planiram ići u krevet, nosim sunčane naočale. Ne zato što smatram da je moja budućnost toliko svijetla, nego zato što želim izbjegavati plavo svjetlo s raznih uređaja koje koristim. Svom tjelesnom satu želim poručiti da je vrijeme za spavanje", rekao je Glenn.

via GIPHY

Za one koji navečer nemaju naviku biti na mobitelu, gledati nešto na televiziji ili buljiti u laptop (iako su to, vjerojatno, rijetki u današnjem svijetu modernih tehnologija), trik s naočalama ni ne treba jer plavo svjetlo ni ne dopire do njih. Ili umjesto naočala probajte dva sata prije spavanja čitati neku dobru knjigu!

Što kažete? Čini li vam se ovo korisnim?

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?