Fancy a. f. 1801 pregleda 29. siječnja 2022.

Ovaj sastojak koji imate doma je jeftini spas za kosu!

Canva/Opinionstage

Ako ste u potrazi za preparatom koji će vašu kosu učiniti mekom i podatnom, ali ipak niste spremni izdvojiti cijelo bogatstvo za razne šampone, regeneratore i maske, nastavite čitati jer vam otkrivamo s kojim to (pristupačnim) sastojkom će vaša kosa izgledati kao s naslovnice časopisa

Meka, sjajna i podatna kosa san je gotovo svih djevojaka, što je industrija ljepote davno prepoznala i odlučila na tržište staviti tisuće proizvoda od kojih svaki tvrdi da će nam pružiti baš ono što želimo.

Mnogi od njih uopće ne djeluju onako kako bi trebali, neki od njih naravno, djeluju onako kako i piše, ali se često ne uklapaju u naš budžet. Upravo zato, mnoge su djevojke za njegu kose potražile 'pomoć' prirodnih sastojaka, a jedan od njih je i jabučni ocat, piše Her

via GIPHY

"Jabučni ocat ima prirodna antibakterijska i antigljivična svojstva što ga čini prilično učinkovitim u prevenciji peruti i raznih infekcija na tjemenu", objašnjava dermatologinja Mona Gohara. Naime, ocat sadrži i AHA kiseline koje će nježno i na prirodan način očistiti i regenerirati tjeme. 

"Naime, pH vrijednosti našeg tjemena su kiselije i vrlo lako ih se poremeti korištenjem raznih industrijskih preparata za kosu koje svakodnevno koristimo i gomilamo na našoj kosi", dodaje Gohara. 

via GIPHY

Kako koristiti jabučni ocat prilikom njege kose? 

Jako važna stvar koju moramo naglasiti je da na tjeme i kosu morate staviti razrijeđeni jabučni ocat, a razrijediti ga trebate u omjeru: 1 žličica octa i 2 dl hladne vode. Dobivenu mješavinu ulijte u bocu s raspršivačem, operite kosu blagim šamponom, isperite i pošpricajte kosu mješavinom octa i vode. Pričekajte otprilike minutu pa isperite.

Kosu je octom dovoljno tretirati jednom tjedno, a prilikom svakog korištenja je potrebno napraviti novu mješavinu. 

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?