Fancy a. f. 3412 pregleda 12. studenoga 2021.

Ove bajkovite kuće idealne su za odmor i sve su u Hrvatskoj

ilustracija/carobnakoliba/glamping_ciwidey/instagram

Ako se želite malo maknuti od dosadne svakodnevice i napraviti mali 'weekend getaway', na pravom ste mjestu jer smo za vas pronašli nekoliko idiličnih kućica u koje se možete smjestiti kako bi vaš vikend bio baš kao iz bajke. I sve su u Hrvatskoj!

Jesen je već pri kraju i zima nam već polako kuca na vrata što znači samo jedno - vrijeme je za odmor, kakav god stignemo uhvatiti, jer ljetnog godišnjeg se više nitko niti ne sjeća, zar ne? Znamo da smo u pravu (i suosjećamo s vama) pa smo za vas pronašli sedam idiličnih kućica smještenih u Lijepoj Našoj, u koje se možete zaputiti pa makar samo na jedan vikend kako biste napunili baterije do sljedećeg godišnjeg. 

1. Kolibe na Lokvarskom jezeru

Lokvarsko jezero smjestilo se nedaleko mjesta Lokve u Gorskom kotaru, a iako je riječ o umjetnom jezeru, njegova je okolina u potpunosti prirodna i okružuje ga prelijepa šuma koja je kao stvorena za sve koji su željni šetnje i rekreacije.

Ovo jesensko-zimsko vrijeme idealno je za posjet Lokvarskom jezeru i bilo bi odlično kada biste ondje mogli provesti barem jedan vikend, kako biste doživjeli iskustvo boravka u bajkovitim drvenim kolibama koje posebnu čar dobivaju sada - krajem jeseni i početkom zime. 

2. Kuća za odmor Gorski Lazi

U Gorskom kotaru u mirnom zaseoku Lazi, nedaleko Tršća, smjestila se kuća za odmor 'Gorski Lazi'. Ova stara goranska kuća preuređena je kako bi svojim gostima osigurala maksimalan komfor, ali pri tome nije izgubila svoju čar jer su njezini vlasnici iznimno pazili kako bi očuvali njen duh. 

"Originalan stari namještaj potpuno je restauriran i funkcionalan. Nismo koristili umjetne materijale. Podovi su drveni, namještaj je od masivne stare hrastovine i oraha. Iskorištene su stare grede, istaknuti detalji od starih kamenih zidova", stoji u opisu ove prekrasne kuće. 

3. Hiža Jana

Ova kuća nalazi se u popularnom izletištu Vuglec Breg u Zagorju, a i dan danas izgleda gotovo jednako kao kada je sagrađena. Rustikalni stil gradnje u kombinaciji drveta i grube neravne fasade zidova daje 'Jani' jedinstven izgled kućice iz bajki. Na svoje dvije etaže hiža Jana ima šest luksuzno uređenih dvokrevetnih soba u kojima se potpuno komforno može smjestiti i uživati 12 ljudi. 

4. Hiža Lac

Baš kao i 'Jana', hiža Lac smjestila se na popularnom Vuglec Bregu, a iako je nekada bila zagorska hiža u kojoj se ranije živjelo seoskim životom, danas je luksuzno opremljen apartman s wellnessom za četvero ljudi – vanjskim hidromasažnim bazenom i saunom. Unutra se još uvijek nalazi stara krušna peć koja kući daje onaj poseban starinski štih.

5. Forest Tale 

Kuća za odmor 'Forest Tale' nalazi se u Crnom Lugu, naselju u sastavu Delnica. Sastoji se od tri sobe, terase s jacuzzijem, spa zone, a ima i unutarnji i vanjski kamin - sve što vam je potrebno za pravu jesensko-zimsku idilu.

6. Mali raj Oštarije 

Ako ipak svoj vikend odmor želite provesti na malo moderniji način, onda će vam se svidjeti obiteljska kuća Mali raj koja se nalazi u naselju Oštarije na pola puta između Ogulina i Josipdola. 

U ponudu je uključeno korištenje finske saune, hidromasažnog bazena i vanjskog bazena, ako želite isprobati kupanje zimi. Također, kuća ima unutarnji kamin, biljar, fitness kutak i pečenjaru.

7. Plitvice Holiday resort

Nadomak Nacionalnog parka Plitvička jezera smjestio se Grabovac, malo mjesto u kojemu možemo pronaći 'Plitvice Holiday resort' s kućicama za odmor koje na savršen način spajaju koncept kampiranja i luksuza. Ovaj 'glamping' resort sastoji se od pet kućica na drvetu i devet manjih kućica za odmor s umjetnim jezerom. I svuda je prekrasna priroda oko vas, jer, što vam više treba!?

Elegantan interijer ovih kućica dizajniran je za udobnost i opuštanje, a opremljene su tako da svakom gostu pružaju osjećaj ugodnosti i luksuza, stoji na njihovoj službenoj stranici.

Tko već pakira kofere?

Btw, za više inspiracije zavirite na Instagram profil Glamping Croatia!

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

 | Autor:

Tvoja reakcija?