Fancy a. f. 7857 pregleda 19. veljače 2022.

Ovo je devet najtrendi boja u uređenju kuhinja

Canva/Opinionstage

Ako uskoro planiraš renovaciju kuhinje ili joj samo želiš dati dašak promjene, nastavi čitati jer ti u nastavku donosimo devet ideja za najtrendi uređenje kuhinje ove godine

Mnogi kažu da je kuhinja srce doma pa joj, upravo iz tog razloga, treba posvetiti posebnu pažnju prilikom njenog uređenja. A s obzirom na to da nam se bliži proljeće koje, za mnoge, označava vrijeme promjena, smatramo kako bi bilo dobro da te upoznamo s nekim trendovima i bojama koje će u trenu transformirati tvoju kuhinju. 

1. Menta zelena

Ako u svojoj kuhinji želiš unijeti dašak boje, ali ipak želiš da ona bude u nekim neutralnim tonovima, onda je zelena u nijansi mente pravi izbor za tebe. No, nije nužno da isključivo kuhinjski elementi budu u ovoj boji. Ako smatraš da bi ti ubrzo mogla dosaditi, onda u menta zelenu možeš prebojati zidove ili dodati samo neke detalje kao što su kuhinjska lampa, toster, šalice ili posuda za voće u ovoj boji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HADEN USA (@haden_usa)

2. Topla siva

Sive kuhinje i sivi detalji u njima već su dugo trend u uređenju interijera. No, ako ti mnoge sive nijanse djeluju previše hladno i 'industrijski', savjetujemo ti da se odlučiš za sivu s toplim podtonovima. Ovakva boja unijet će određenu dozu topline u tvoju kuhinju, a i odlično se slaže s drvenim podovima i drugim detaljima od drva.

3. Bež nijanse

Bež nijanse, iako su neutralne, nikako nisu dosadne, one prostoru daju određenu dozu topline i 'cozy' ugođaja. Još ako uz kuhinju ili zidove u bež boji dodaš i detalje u sličnim nijansama, osjećaj luksuza sigurno neće izostati.

4. Tamno zelena

Ako želiš da tvoja kuhinja izgleda najluksuznije moguće, onda je tamno zelena definitivno boja za tebe. Još ako dodaš neke detalje u zlatnoj boji...

5. Pastelno ružičasta

Ružičasta definitivno nije boja za svakoga, ali ako ipak u svoju kuhinju želiš unijeti dašak neke boje koja se neće previše isticati, savjetujemo ti pastelno ružičastu. Baš kao i sa menta zelenom, u ovu boju možeš prebojati samo jedan zid ili dodati neke detalje u sličnim nijansama.

6. Žuta

Do dolaska proljeća i ljeta još ćemo se načekati, a do tada će nam raspoloženje morati podići osunčana žuta i kuhinja ili samo neki detalji u toj boji. Oni malo hrabriji odlučit će se i na kuhinjske elemente u žutoj.

7. Bordo crvena

Uz tamno zelenu, i bordo crvena je boja koja odiše luksuzom i elegancijom pa ne vidimo razloga da ju ne uvrstiš u svoj interijer. Osobito u kuhinju. 

8. Tamna tirkizna

Još jedna odvažna boja na ovoj listi je tamna tirkizna. Baš kao i bordo i tamno zelena, ova boja svaku će kuhinju učiniti luksuznom bez obzira na to nalazi li se ona na kuhinjskim elementima, samo na zidu ili na detaljima.

9. Crna i bijela

Crna i bijela su boje koje nikada neće izaći iz mode. Stoga, ako baš i ne voliš riskirati s odvažnim bojama poput žute, crvene ili zelene, savjetujemo ti da se odlučiš za ovu kombinaciju. Sigurno nećeš požaliti.

Koja boja te najviše inspirirala?

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?