Fancy a. f. 4551 pregleda 12. veljače 2022.

Ovo je sedam znakova da je osoba koju voliš manipulator

Canva/Opinionstage

Manipulatori su, nažalost, oduvijek prisutni u našem društvu, ali kroz godine smo ih naučili i prepoznati. Stoga, ako te zanima kako prepoznati manipulatora u vezi, prijateljstvu i drugim odnosima, nastavi čitati

Manipulatori su osobe koje se, kada se počnemo družiti s njima, čine apsolutno savršenima. Toliko savršenima da pomislimo kako je nevjerojatno da takva osoba uopće postoji. No, kasnije shvaćamo kako ta savršena osoba koju smo upoznali zaista niti ne postoji i da je sve to bila samo maska koja nas je izmanipulirala da ostanemo u odnosu s tom osobom.

A kako bi takvih situacija bilo sve manje, na YourTango smo pronašli sedam znakova po kojima možeš prepoznati manipulatora u vezi, prijateljstvu i drugim odnosima.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

1. Emocionalno su nasilni

Emocionalne nasilnike možeš prepoznati po njihovom nepredvidivom ponašanju i tome što nikada ne znaš u kojem trenutku će dobiti napadaj bijesa i ljutnje te ih iskaliti na nekome. Ove osobe imaju vrlo 'kratak fitilj' i, ako se od takvih osoba ne makneš na vrijeme, primijetit ćeš da svoje ponašanje u potpunosti prilagođavaš toj osobi i radiš sve (čak i ako to nije po tvojoj volji) kako se ona ne bi razljutila. 

2. Ti si ta/taj koji se uvijek ispriča

Ako primijetiš da si ti ona osoba koja se, nakon svake rasprave ili svađe, ispričava drugoj osobi bez obzira na to tko je 'kriv', to je znak da si u društvu manipulatora. Naime, manipulatori uvijek krivnju svaljuju na nekog drugog i sebe žele prikazati kao žrtvu. Takva osoba vrlo brzo će te uvjeriti da si ti problem u vašem odnosu.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

3. Samo ti se trudiš

Ako si u vezi s manipulatorom, primijetit ćeš da si ti ona osoba koja uvijek mora praviti planove, raditi rezervacije za dejtove, prva se javljati partneru... Zapravo, primijetit ćeš kako vaš odnos nije obostran i da si (samo) ti ta osoba koja se uvijek trudi i daje sve od sebe da veza opstane.

4. Uvijek se 'izvlače' na svoj šarm

Kad god manipulator primijeti da te povrijedio i da je vaš odnos upitan, učinit će sve što je u njegovoj moći da te zadrži. No, to neće napraviti zbog dubokih osjećaja prema tebi nego zato da ne bi ostao sam. Postupci koje će tada poduzeti su uglavnom oni koje ti očekuješ. Manipulator točno zna na što 'padaš' i kako te ponovno može pridobiti za sebe.

via GIPHY

5. Na njih se ne možeš osloniti

Iako si ti toj osobi podrška u svakoj situaciji, to isto ne možeš reći kada je situacija obrnuta i kada tebi treba podrška. Tada manipulator uvijek nestane i ne pojavljuje se dok ti sam ili sama ne riješiš svoj problem. 

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?